Handlingsprogram för skydd mot olyckor

Enligt lagen om skydd mot olyckor (LSO) ska en kommun anta ett handlingsprogram. Handlingsprogrammet rör dels räddningstjänsten, dels den verksamhet som ska förebygga olyckor som kan leda till en räddningsinsats

Norrtälje kommun har valt att ange dessa två handlingsprogram i ett och samma dokument, handlingsprogram för skydd mot olyckor. Handlingsprogrammet är skrivet i enlighet med LSO.

Avsikten med programmet är att skapa en trygg och säker kommun där vi systematiskt arbetar för att skydda mot olyckor. Om olyckan är framme ska programmet verka för att påbörja räddningsinsatser inom godtagbar tid och genomföra dem på ett effektivt sätt. Detta arbetssätt är en viktig del i att skapa en trygg och säker kommun.

Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2022-01-19