Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Så fungerar pandemilagen

Den 9 februari 2022 påbörjades avvecklingen av åtgärderna mot covid-19. Då togs bland annat krav på deltagartak och andra uttryckta deltagarbegränsningar, till exempel krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap bort, liksom möjligheten till användning av vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt mässor.

Covid-19 har haft en stor påverkan på samhället. Regeringen har därför behövt effektiva verktyg för att kunna anpassa restriktioner snabbt och träffsäkert. Den tillfälliga pandemilagen togs fram för att regeringen skulle kunna hantera den stora smittspridning som coronaviruset orsakat under lång tid. Det har handlat om att kunna begränsa verksamheter där det finns stor risk för smittspridning, samtidigt som man inte begränsar verksamheter som kan bedrivas smittsäkert.

 

Till Om coronaviruset, covid-19
Senast ändrad: 2022-02-14
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.