Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tips, råd och stöd till dig som vårdnadshavare under pandemin

Pandemin har pågått sedan 2020 och har påverkat oss på många olika sätt. Att dessutom räcka till för sina barn kan ibland kännas ensamt och överväldigande. På den här sidan har vi samlat ett antal tips, råd och kontakter när du känner att du behöver stöd.

Föräldratips under pandemin

Evidensbaserade föräldraskapstips under pandemin

Parenting for Lifelong Health (PLH) är en organisation som jobbar med evidensbaserade föräldraskapstips under pandemin. Fokus ligger på att skapa positiva förälder-barn-relationer genom lek, uppmärksamma och belöna positivt uppförande, skapa rutiner och även hur du kan prata om covid-19 med ditt barn. De jobbar tillsammans med organisationer som bland annat WHO (World Health Organization) och UNICEF.

Här får du några tips på vad du kan göra när du känner dig stressad eller frustrerad:

  • Du kanske känner stress över att skolorna stänger?
    Se det som en möjlighet att stärka din relation med ditt barn.
  • Har du barn hemma som gör dig tokig? Vill du bara skrika rakt ut?
    Ge dig själv en 1-minuts paus. Andas långsamt in och ut, fem gånger. Försök sedan att svara på ett lugnare sätt. Många föräldrar säger att det hjälper mycket.
  • Är du hemma med barnen?
    Prova att ta 20 minuter/dag då de får välja vad ni ska göra tillsammans. Du kan komma med idéer men lägg undan mobilen, stäng av TV:n och andra skärmar så att du kan ha fullt fokus på barnen. Egentid med dig “En-till-en-tid” kommer hjälpa dem att känna sig trygga och älskade. Ha så kul!

På Parenting for Lifelong Health’s hemsida hittar du fler råd och tips.

Samlat stöd till föräldrar och andra viktiga vuxna

Norrtälje kommun har samlat kontaktuppgifter till funktioner som ger stöd till dig som är vårdnadshavare eller annan viktig vuxen. Du hittar informationen på följande språk; svenska, finska, engelska, arabiska, somaliska och farsi. 

Här hittar du kontaktuppgifter till funktioner i Norrtälje kommun.

Till Om coronaviruset, covid-19
Senast ändrad: 2022-02-10
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.