Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Till dig som elev eller vårdnadshavare

Avseende barn och elever i kommunala förskolor och skolor vidtar kommunen en tydlig försiktighetsprincip.

Det innebär att det är viktigt att var och en med symtom på luftvägsinfektion, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i skolan och på fritiden och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Här kan du läsa vanliga frågor och svar riktade till dig som är elev eller vårdnadshavare

Är du orolig för att ett barn far illa?

Utbrottet av covid-19 gör att det är lätt att glömma andra viktiga saker. Som att barn har rätt till en trygg och säker uppväxt. 

Men om du är orolig för att ett barn far illa kan du som vanligt berätta det för oss. Då kan vi enklare hitta fram till barn som eventuellt behöver stöd eller skydd. 

Klicka här för att läsa mer om du misstänker att ett barn far illa.

Ny rutin kring orosfrånvaro

Norrtälje kommun ändrar rutinerna för frånvaro i skolan. Vid coronautbrottets tidiga skede tillämpades principen om giltig frånvaro på grund av oro. Utifrån nuvarande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten ändrar kommunen rutinerna för att upprätthålla skolplikten, där endast oro inte kommer att anses som tillräckligt skäl för ledighet.

Om ditt barn är sjukt gör du som tidigare en sjukanmälan via e-tjänsten. I de fall du som vårdnadshavare eller ditt barn har oro kopplat till er specifika hälso-, livs- eller skolsituation och coronaviruset ansöker du om ledighet. En ansökan kan beviljas i högst 10 dagar eller avslås, beroende på elevens situation. Om situationen kvarstår görs en ny ansökan efter 10 dagar.

Elevhälsa Online och stödtelefon för elever

Coronapandemin slår hårdast mot de mest utsatta och det är då elevhälsan måste vara som starkast. Därför öppnar Norrtälje kommun Elevhälsa Online - en digital tjänst för att öka tillgängligheten till skolsköterska och kurator för elever i kommunens skolor. 

Här kan du läsa mer om elevhälsa och stödtelefon samt gå till e-tjänsten.

Som ett komplement har även en stödtelefon öppnats för elever, då behovet har ökat. Till stödtelefonen kan elever eller vårdnadshavare ringa när det finns ett behov att prata med någon. Man behöver inte ha något speciellt ärende för att ringa, utan det räcker med att känna ett behov av att få prata med en professionell vuxen som kan stötta och slussa vidare om det bedöms som nödvändigt.

Elevhälsans stödlinje

Telefonnummer: 0176-283441
Öppen alla helgfria vardagar 07.30-18.00, inklusive skollov.

Grundskola och förskola

Det finns en allmän beredskap för att hantera förändringar inom verksamheten, men i nuläget fortsätter verksamheten som tidigare.

Till Om coronaviruset, covid-19
Senast ändrad: 2022-02-10
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.