Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vaccination mot covid-19

Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig mot covid-19 för ett gott skydd mot svår sjukdom. Höstens vaccinationsinsats mot covid-19 inleds den 1 september med erbjudande om påfyllnadsdos till riskgrupper och till personer som är 65 år eller äldre.

Bild på en spruta.

Till: Samlad information om coronaviruset

Om höstens vaccinationer mot covid-19

Det är fortfarande viktigt att vaccinera sig mot covid-19 för ett gott skydd mot svår sjukdom. Höstens vaccinationsinsats mot covid-19 inleds den 1 september. Först ut med att få erbjudande om att boka ny påfyllnadsdos är invånare födda 1957 eller tidigare. 

Även fortsättningsvis kommer vaccination erbjudas till alla som ännu inte tagit rekommenderat antal doser. Den 1 september inleds vaccinationen mot covid-19 med ytterligare påfyllnadsdos (dos 5) till riskgrupper samt till personer som är 65 år eller äldre.

Det här gäller för bokning av vaccination i höst

 • Den 17 augusti öppnar bokningen för personer som är 65 år eller äldre. Erbjudande om påfyllnadsdos skickas ut via sms till de som använder appen Alltid Öppet. Utskicket görs enligt en ordning som beror på hur lång tid som gått sedan föregående dos togs.

 • Den 24 augusti öppnar bokningen för riskgrupper. Drop-in-vaccination är möjlig för dessa grupper från och med den 1 september på de  mottagningar som erbjuder drop-in. 

 • Den 26 augusti öppnar bokningarna för personer 18 – 64 år som erbjuds en fjärde dos. Drop-in-vaccination är möjlig från den 12 september på mottagningar som erbjuder drop-in. 

Vaccinationer mot covid-19 på 1177.se.

Här kan du vaccinera dig i Norrtälje

 • Doktor.se vaccinationsmottagning, Tullportsgatan 24 i Norrtälje.
  OBS! Tidsbokning gäller. Se nedan hur du bokar tid. 
 • Citikliniken Hälsocentral, Kyrkogatan 11 i Norrtälje.
  Öppettider varje vecka; klockan 08.00–17.00.
  Tidsbokning gäller via appen Alltid Öppet eller genom att ringa Citikliniken. Drop-in i mån av tid. 

Läs om öppettider och kontaktuppgifter på vaccinatörernas webbsidor:
Doktor.se vaccinationsmottagning
Citiklinikens webbsida

Så här bokar du tid för vaccinering mot covid-19

Du bokar i första hand din vaccinationstid digitalt via appen Alltid öppet. Som ett komplement till den digitala bokningen går det att ringa till regionens telefonbokningstjänst på telefonnummer 08-428 429 30 måndag–söndag kl. 08.00–19.00. Telefonbokningen finns på flera olika språk.

Kan jag som inte tillhör någon riskgrupp få ytterligare en dos vaccin i höst?

 • Vuxna 18 – 64 år rekommenderas vaccination med tre doser, enligt nuvarande rekommendation. Nu i höst kan dessa personer från 18 år få ytterligare en påfyllnadsdos, dos 4, om de önskar.
 • Regionerna kommer erbjuda vaccin för alla vuxna som vill ha en fjärde dos och vaccin till dos 1 – 3 för den som inte tagit dessa doser ännu.
 • Risken för allvarlig sjukdom bedöms vara låg för friska personer under 65 år som har vaccinerats med tre doser, men risken stiger med åldern. Risken varierar också inom gruppen. 

Drop-in-vaccination

För dig som pendlar till Stockholm finns det flera drop-in mottagningar runt om i Stockholms län, där man kan vaccinera sig på en drop-in-tid, det vill säga utan att boka tid.
Här ser du var du kan komma på drop-in-vaccination i Stockholms län.

Bedragare påstår att de är från 1177 Vårdguiden. Personer ringer upp främst äldre och utger sig för att ringa från en myndighet och ber personer att logga in på 1177.se med BankID eller kreditkortsnummer för att boka tid för vaccinering mot covid-19. Läs mer på 1177.se.

Aktuell information 

Hitta all aktuell information om vaccination mot covid-19 och håll dig uppdaterad genom 1177.se eller genom att ringa 1177. 

Läs mer om vaccination på 1177.se
Samlade frågor och svar om vaccination på 1177.se
Läs de senaste nyheterna från Region Stockholm
About vaccine against covid-19 in other languages

Ladda ner appen Alltid öppet för Apple.
Ladda ner appen Alltid öppet för Android.

Se telefonnummer för bokning av tid för vaccin.
Täältä löydät puhelinnumeron josta voit tilata rokotusajan.
See telephone number for booking an appointment for vaccine here.

Senast ändrad: 2022-10-27
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.