Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Långsiktig boendelösning för ukrainaflyktingar

Norrtälje kommun tecknade avtal med Migrationsverket den 24 maj om att Migrationsverket hyr bostadsplatser av kommunen till förmån för skyddsbehövande från Ukraina.

Avtalet innebär att Migrationsverket hyr 81 bostadsplatser i 20 lägenheter direkt av Norrtälje kommun. Uthyrningen är en långsiktig satsning som möjliggör för ukrainska flyktingar att kunna bo kvar i kommunen på lång sikt. Det blir också en smidigare övergång mellan Migrationsverkets ansvar och kommunens ansvar när den av regeringen aviserade lagstiftning om jämnare fördelning av boende över landets kommuner förväntas trädfa i kraft i sommar.

Migrationsverket och Norrtälje kommun har nu tillsammans sett över det exakta behovet och hur de nu hyrda lägenheterna ska fördelas. Migrationsverket står som ansvarig uthyrare av lägenheterna. 

Bostäderna har från den 2 juni erbjudits till de skyddsbehövande ukrainare som redan etablerat sig med skolplatser och sysselsättning Norrtälje kommun.

Norrtälje kommun för fortsatta samtal med Migrationsverket om att Migrationsverket ska hyra fler platser av kommunen. 

Läs mer om Norrtälje kommuns avtal med Migrationsverket på den här sidan

 

Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2022-06-02
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.