Hur mycket pengar har Norrtälje kommun fått av Migrationsverket för att ta emot ukrainska flyktingar?

Hittills (den 28 april) inga pengar alls. Men kommunen har möjlighet att söka ersättning för de 125 platser vi förberett, och det kommer vi att göra. Migrationsverket ersätter kommunerna för de kostnader som uppstått i samband med att evakueringsboendet togs fram. Alla kommuner får samma ersättning, 10 000 kronor per plats.

Om Migrationsverket tar evakueringsboendet i bruk kommer kommunen att ersättas med 300 kronor per person och dygn. Men, det är än så länge inte aktuellt.

Senast ändrad: 2022-04-28