Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det här gör kommunen

Norrtälje kommun arbetar både i den egna organisationen och i dialog med frivilligorganisationer för att bistå ukrainska flyktingar som kommer till kommunen.

Norrtälje kommun har förberett för att ta emot flyktingar enligt förfrågan från Migrationsverket. Evakueringsboenden finns, och verksamheten hanteras av personalen på socialkontoret.

Tack vare insatser från såväl privatpersoner som frivilligorganisationer och föreningar kunde kommunen på kort varsel rusta evakueringsboenden med rätt utrustning och platser finns nu för att möta upp Migrationsverkets behov.

Kommunens fortsätter att bistå frivilligorganisationer, och tillsammans med kommunens egna verksamheter skapas möjligheter att ge de ukrainska flyktingar som kommer till kommunen rätt stöd och hjälp.

Så här är arbetet organiserat:

  • Socialkontoret ansvarar för frågor som har med boendefrågan att göra, när det gäller förfrågningar från Migrationsverket.
  • Kultur- och fritidskontoret skapar aktiviteter för både vuxna och barn, som bidrar till ökad livskvalitet under vistelsen i Norrtälje kommun.
  • Näringslivsavdelningen har dialog med företag i kommunen för att sondera vilka möjligheter företag har att vara med och bidra.
  • Barn- och utbildningskontoret tar emot skolbarn, baserat på vilken rättighet barnen har och vilken flyktingkategori de tillhör (massflyktsdirektivet, kvotflykting eller asylsökande). En förberedande klass startar den 2 maj.
  • KSON (Kommunalförbundet sjukvård och omsorg) säkerställer att vård och omsorg hanterar behoven som kan uppstå från flyktingar i behov av detta.
  • Kommunen sätter samman hjälpbehövande med hjälpgivande genom funktionen Norrtälje hjälper. Här kan du läsa mer om det.

 

Den 12 april hade Norrtälje kommun ett öppet informationsmöte för alla intresserade. Ansvariga chefer och personal från verksamheterna var på plats och svarade på frågor från invånare. Här kan du ta del av informationsmötet i sin helhet.

Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2022-04-27
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.