Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Det här gör kommunen

Norrtälje kommun arbetar både i den egna organisationen och i dialog med frivilligorganisationer för att bistå ukrainska flyktingar som kommit  till kommunen.

Norrtälje kommun arbetar både i den egna organisationen och i dialog med frivilligorganisationer för att bistå ukrainska flyktingar som kommit  till kommunen.

Så här är arbetet organiserat:

  • Socialkontoret ansvarar för frågor som har med boendefrågan att göra, när det gäller anvisningar från Migrationsverket.
  • Kultur- och fritidskontoret skapar aktiviteter för både vuxna och barn, som bidrar till ökad livskvalitet under vistelsen i Norrtälje kommun.
  • Näringslivsavdelningen har dialog med företag i kommunen för att sondera vilka möjligheter företag har att vara med och bidra.
  • Barn- och utbildningskontoret tar emot skolbarn, baserat på vilken rättighet barnen har och vilken flyktingkategori de tillhör (massflyktsdirektivet, kvotflykting eller asylsökande).
  • KSON (Kommunalförbundet sjukvård och omsorg) säkerställer att vård och omsorg hanterar behoven som kan uppstå från flyktingar i behov av detta.
Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2022-10-07
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.