Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Den organiserade frivilligheten

Du behövs och din insats gör skillnad. Genom att bli medlem i en frivillig försvarsorganisation gör du stor nytta för samhället.

Vid allvarliga störningar eller kriser i samhället kan mycket av det vi tar för givet sluta fungera. Då hjälper frivilliga försvarsorganisationer myndigheter och kommuner att få samhället att fungera så bra som möjligt. Här kan din insats göra skillnad! Genom att bli medlem i en frivillig försvarsorganisation gör du stor nytta för samhället. Du utvecklas och får erfarenheter som du kan använda i många sammanhang.

Frivilliga resursgruppen FRG

Frivilliga resursgruppen (FRG) är en grupp av frivilliga som stöder och förstärker kommunen vid extra ordinära händelser och kriser, eller när kommunens ordinarie resurser inte räcker till.

Alla som är med i FRG är också med i en frivillig försvarsorganisation FRG-medlemmar utbildas via Civilförsvarsförbundet och kallas vid behov in av kommunen. Civil får medel från MSB för utbildningar av FRG medlemmar. Varje medlem i FRG tecknar ett enskilt avtal med kommunen efter avslutad utbildning.

Uppdraget från kommunen kan handla om att hjälpa till med att få ut information, stabsarbete, bemanna trygghetspunkter, transporter, inköp och distribution med mera.

Läs mer samt se kontaktuppgifter på FRG Norrtäljes webbsida.

Frivilliga försvarsorganisationer

Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer i Sverige. I länken nedan kan du läsa mer om varje organisation samt ta kontakt med Försvarsmakten om du vill veta vilka organisationer som finns lokalt i Norrtälje.

Se frivilliga försvarsorganisationer i Sverige på Försvarsmaktens webbsida.

Till Trygghet och säkerhet
Senast ändrad: 2022-05-18
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.