Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Val till Europaparlamentet 2019

Den 26 maj genomförs val till Europaparlamentet. I samband med det har du möjlighet att göra en insats för demokratin och arbeta som röstmottagare. Lämna din intresseanmälan här nedan.

Vart femte år är det val till Europaparlamentet, så kallat EU-val. Då väljer invånarna i Sverige och de andra EU-länderna vilka som ska representera dem i Europaparlamentet. 

Vill du arbeta som röstmottagare? Formuläret för intresseanmälan att jobba som röstmottagare hittar du längst ned på sidan. 

Varför ska du rösta i valet till Europaparlamentet?

Det här är det enda direkta valet där du kan påverka vilka som får makten att stifta EU-lagar som sedan gäller i Sverige och andra EU-länder.

Din rösträtt bestäms av uppgifterna i Skatteverkets folkbokföringsregister 30 dagar före valdagen. Du behöver alltså inte anmäla dig till röstlängden för att få rösträtt.

Via formuläret nedan kan du anmäla intresse att du vill åta dig uppdraget som röstmottagare i valet till Europaparlamentet. Vi kontaktar dig då via den e-postadress eller telefonnummer som du har angivit i intresseanmälan. Vi har en mängd olika vallokaler i kommunen och ska därför matcha dina önskemål med de lokaler vi kommer ha för valet. Du hittar vilka arvoden och ersättningar som gäller i dokumentet här intill.  

Skriv också om du är intresserad av särskild ort. Om du har möjlighet att arbeta som röstmottagare på flera ställen i kommunen är det en stor fördel. Rekrytering pågår fortlöpande.

När du har fyllt i formuläret finns du därmed med i en lista hos Norrtälje kommun. Som registrerad har du i efterhand rätt att kostnadsfritt en gång per kalenderår få ta del av de uppgifter som finns registrerade på dig.

Bilaga Arvoden och ersättningar för röstmottagare 

Webbplatsen Sveriges riksdags EU-information ger fakta och information om EU-valet, eu.riksdagen.se.     

Intresseanmälan röstmottagare

Jag vill arbeta som ...
Till Politik och förtroendevalda
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.