Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunstyrelsen i korthet 10 oktober 2022

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde måndagen den 10 oktober 2022.

Det här sammanträdet var det sista under innevarande mandatperiod. Till nästa möte den 5 december har en ny kommunstyrelse tillträtt. På grund av att det precis varit val var det relativt få ärenden som avgjordes i måndags. Här nedan berättar vi kortfattat om några av dem.

Oförändrad skattesats

Enligt kommunallagen ska beslut om skattesats fastställas av kommunfullmäktige före november månads utgång. Därför beslutade kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige att skattesatsen lämnas oförändrad, och den fortsatt ska vara 19,72 kronor per intjänad hundralapp.

Godkännande av markanvisning för hotell i Norrtälje hamn

Kommunstyrelsen beslutade att förslå att Kommunfullmäktige också godkänner markanvisningsavtalet gällande marken längst ut i Norrtälje hamn där det planeras hotell och bostäder. Anbudet från företaget Roslages Pärla kommer medföra en intäkt för kommunen på över 272 miljoner kronor. Projektet kommer bygga över 100 lägenheter och ett destinationshotell med 135 rum, konferens- och evenemangslokaler, Co-working-ytor, verksamhetslokaler i båda kvarterens bottenplan och restauranger mot Hamnplan. Byggstart är planerad till 2025.

Tillståndsansökan för nytt reningsverk

Den kapacitetsutredning om bland annat avloppsrening som gjorts har visat på behovet av mer avloppsreningskapacitet. Kommunstyrelsen beslutade att verkställa och starta genomförandet av kommunfullmäktiges uppdrag att göra en utredning om var ett nytt reningsverk kan byggas och hur finansiering ska se ut.

Till Politik och förtroendevalda
Senast ändrad: 2022-10-13
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.