Kommunstyrelsen i korthet 10 september 2018

Markinköp i kvarteret Övre Bryggårdsgärdet, handlingsplan för bredbandsutbyggnad och riktlinjer för stöd och utveckling av sociala företag. Det var några punkter som det beslutades om på kommunstyrelsens sammanträde den 10 september 2018.

Dagen efter valdagen var det dags för kommunstyrelsens sista sammanträde för den här mandatperioden. Ledamöterna gick igenom 17 ärenden på mötet, som hölls kort och effektivt.

Många av kommunstyrelseledamöterna har ju jobbat hårt i valrörelsen, sade Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Här är några av de ärenden som behandlades:

Beslut om fastighet i stadsutvecklingsprojektet Övre Bryggårdsgärdet

Godkännande av köpekontrakt, hyreskontrakt samt avstående av besittningsskydd gällande fastigheten Vaktmästaren 5 för inlösen i del av stadsutvecklingsprojekt Övre Bryggårdsgärdet.

8,65 miljoner kronor beviljas i investeringsanslag för att lösa in Vaktmästaren 5. Köpekontrakt gällande kommunalt förvärv av fastigheten godkännes och så även hyreskontrakt avseende uthyrning av fastigheten.

Handlingsplan för bredbandsutbyggnad

En handlingsplan för bredbandsutbyggnad i Norrtälje kommun har antagits och en styrgrupp ska tillsättas för att arbeta med detta. Syftet med handlingsplanen är att genom konkreta åtgärder säkerhetsställa att kommunen når målet de kommande åren. Målet är att 90 procent av alla hushåll och företag i kommunen år 2020 ska ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s synkron kommunikation.

Riktlinjer för stöd och utveckling av sociala företag

För att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden ska komma i arbete behövs tydliga riktlinjer för stöd och utveckling av arbetsintegrerade sociala företag i Norrtälje kommun. Riktlinjer för detta har nu antagits.