Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunstyrelsen i korthet 7 juni 2022

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde tisdagen den 7 juni 2022.

Detaljplan för Björnö antagen

Kommunstyrelsen har beslutat om att anta detaljplanen för Björnö etapp 2 och 3. Det innebär att byggnationen i Björnö i Norrtälje fortsätter – planen möjliggör för nya bostäder och en skola. Detaljplanen omfattar 640 bostäder och området är tänkt att få en karaktär av trädgårdsstad. Planen är att skolan ska vara i drift till hösten 2025.

Solcellspark kan anläggas

Norrtälje kan få en solcellspark. Kommunstyrelsen har nämligen beslutat att godkänna ett arrendeavtal med Norrtälje energi gällande ”Utvägstippen”, som är en del av fastigheterna Räfsja 1:7 och Tälje 3:1. Marken som tidigare varit en soptipp är svår att använda för byggnation eller annat – men att montera solceller där skulle fungera utmärkt. Det nya avtalet möjliggör för Norrtälje energi att använda marken till just en solcellspark.

Investeringar till reningsverk

Lindholmens reningsverk behöver byggas ut fram till dess att ett nytt reningsverk kan vara på plats. På kommunstyrelsens sammanträde i tisdags förbereddes det inför beslutet som väntas tas i kommunfullmäktige gällande investeringar. Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar om att bygga ut Lindholmen till 50 000 personekvivalenter att vara i drift i 15 år. Man ska också enligt förslaget utreda lokalisering och finansiering för ett nytt reningsverk.

Mer info

Sammanlagt var det 46 punkter som avhandlades på tisdagens kommunstyrelse.

Läs om alla ärenden här

Till Politik och förtroendevalda
Senast ändrad: 2022-06-09
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.