Kommunstyrelsen i korthet 4 februari 2019

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 4 februari 2019. Under mötet fick styrelsen även information från tjänstemän kring kommunens VA.

Fastighetsköp av Vaktmästaren 2 och 6

Kommunstyrelsen beslutade att köpa två fastigheter på Övre bryggårdsgärdet (som ligger i kvarteren bredvid kommunhuset Ankaret). Köpen görs med egna medel. Detta är en strategisk affär för att kommunen ska kunna fortsätta utvecklingsprojektet Övre Bryggårdsgärdet och en förutsättning för framtida kvartersbildning i området.

Upphävande av beslut om nedläggning av Rånäs skola

Allians för Norrtälje som styr kommunen har i sitt handlingsprogram slagit fast att Rånäs skola ska fortsätta som skola och alltså undantas från den nedläggning som beslutades i det skolstrukturprogram som kommunfullmäktige beslutade 20 juni 2016. Kommunstyrelsen beslutade att föreslå att kommunfullmäktige upphäver beslutet om nedläggning av Rånäs skola.

Kommunstyrelsens ordförande om mötet