Kommunstyrelsen i korthet 30 november 2020

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens/fullmäktiges sammanträde den 30 november 2020.

Ny aktör inom förskola

I Norrtälje kommun är behovet av nya förskoleplatser stort. En anbuds/markanvisningstävling har hållits för att uppföra en ny förskola med 120 platser i Vigelsjö. Selhlhalls projektförslag, med Jensens förskola som verksamhetsutövare, har utsetts till det vinnande bidraget. Det innebär att fastigheten Kattfoten 1 överlåts till Sehlhall mot en ersättning på 5 000 000 kronor.

Renovering av badanläggning på Roslagens sjukhus

Idag finns ett stort renoveringsbehov av bassängen på Roslagens sjukhus. Om inga åtgärder genomförs riskerar bassängen att stängas. Kommunstyrelsen har därför beviljat en investering på 5 000 000 kronor i syfte att genomföra en investering. Finansieringen sker med kommunstyrelsens anslag för investeringar 2020.

Ny närradioförening

I dag sänds ingen närradio i Norrtälje kommun men en ny närradioförening har bildats och de planerar att starta närradiosändningar under första kvartalet 2021. Genom att teckna ett avtal med föreningen säkerställer Norrtälje kommun dels att invånarna får möjlighet att följa direktsändning av kommunfullmäktiges sammanträden och dels nå ut med mer information på finska till den sverigefinska minoriteten i kommunen via radion. Avtalet innebär att Norrtälje kommun betalar föreningen 200 000 kronor per år för de tjänster föreningen tillhandahåller.

Mål & budget till slutgiltigt beslut i kommunfullmäktige

Kommunstyrelsen har beslutat att skicka vidare Mål och Budget 2021-23 till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

Kommunstyrelsens ordförande om sammanträdet

Läs kallelse, bilagor och dokument

Senast ändrad: 2020-12-02