Kommunstyrelsen i korthet 21 maj 2018

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 21 maj 2018.

Ny fördjupad översiktsplan för Norrtälje stad

Kommunstyrelsen har beslutat att ge kommunstyrelsekontoret i uppdrag att ta fram en ny översiktsplan för Norrtälje stad. Den nuvarande översiktsplanen för Norrtälje stad antogs 2004 och utvecklingen sedan dess har varit rekordartad både gällande byggande och befolkningsökning. Den nya planen förväntas bland annat innehålla gemensam vision för hur staden ska se ut 2050, tidsplan och etappindelning för i vilken ordning staden ska byggas samt inventering av barns vistelseytor på en översiktlig nivå.

Investering i utegym och motionsspår i Älmsta

Norrtälje kommun vill bidra till att ett utegym och motionsspår byggs i Älmsta och har därför beslutat att teckna avtal med Väddö IF för detta ändamål. 1,5 miljoner kronor investerar kommunstyrelsen för att köpa in utrustning som tillförs Väddö IF som sköter om utrustningen och gör den tillgänglig för alla invånare.

Lokal utvecklingspeng för Norrtälje kommun

Kommunstyrelsen har beslutat att ha en lokal utvecklingspeng om 1 miljon kronor. Utvecklingspengen är riktade ekonomiska medel till stöd för lokala utvecklingsgrupper, idéstöd och förstudier, lokala utvecklingsplaner och platsutveckling. Endast föreningar, organisationer och lokala utvecklingsgrupper har möjlighet att söka stödet.

Handlingsplan för jämställdhet

Kommunstyrelsen har antagit en handlingsplan för jämställdhet för Norrtälje kommun. Mer information om den kommer under tisdagen den 22 maj.