Kommunstyrelsen i korthet 20 maj 2019

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 20 maj 2019

4 – 5. Ändringar av byggplan för Rävsnäs

Beslut togs i båda punkterna i enlighet med samhällsbyggnadsutskottets förslag.

6. Förslag gällande trafikförändringar

Yttrande och förslag gällande trafikförändringar i SL-trafiken och Waxholmsbolagets trafik fick bifall och styrelsen valde att skicka med tilläggsförslag.

9 – 13. Ekonomiärenden

Några av de ekonomiärenden som togs upp var Delårsrapport 1 för Norrtälje kommun godkändes för att tas vidare till Kommunfullmäktige och att Delårsrapport 1 för Kommunstyrelsen godkändes.

Internkontrollrapport per mars 2019 för Norrtälje kommun godkändes för att tas vidare till Kommunfullmäktige och kommunstyrelsens egen Internkontrollrapport per mars 2019 godkändes. Ett yttrande gällande granskning av kommunens inköpsprocess godkändes.

16. Förnyelse av spillvattenledningar i Södersvik

KS beslutade att bifall enligt förslag.

19. Handlingsplan för landsbygds- och skärgårdsprogram

Förslag för handlingsprogram för landsbygds- och skärgårdsprogram godkändes för vidare beslut av Kommunfullmäktige med tillägg från KS.

20. Prioriteringar i tillväxtarbetet i Stockholmsregionen 2021 - 2027

Kommunstyrelsen godkände prioriteringar i det regionala tillväxtarbetet i Stockholmsregionen under perioden 2021 – 2027 i enlighet med förslag.

Utgångna punkter

Punkterna 14 om tillägg för redan beslutade investeringsmedel för utbyggnad av det kommunala VA-nätet i Västanvik samt 18 gällande mål och riktlinjer gällande arbetet med nationella minoriteter utgick för vidare beredning.

Kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond om mötet