Kommunstyrelsen i korthet 17 december 2018

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 17 december 2018.

4. Marknadsvisningsavtal i Norrtälje hamn

Marknadsanvisningsavtalet vanns av en Credentia AB efter en markanvisningstävling i oktober 2017. Byggrätten gäller cirka 105 lägenheter och omkring 7 lokaler i Norrtälje hamn. Intäkterna för försäljningen ligger på cirka 70 miljoner kronor och utgifterna inklusive gatubyggnadskostnader bedöms till cirka 61 miljoner och inryms därmed inom ramen för exploateringsintäkterna. Markanvisningsavtalet skickas nu vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

5. Godkännande av markanvisningsavtal i Rimbo

I maj 2018 bjöd kommunen in till ett öppet anbudsförfarande för exploateringsprojektet Västertorpskogen i Rimbo. Markanvisningen vanns av Tranvik Projekt AB och innefattar byggande av omkring 270 hyres- och bostadsrätter, 32 radhus, gruppboende, förskola, parkering för bilar och cyklar samt grönområden. I detta stadie är uppskattning i detta läge är att intäkterna från försäljningen blir större än kostnaderna för projektet. Markanvisningsavtalet skickas nu vidare till kommunfullmäktige för slutgiltigt beslut.

13. Investering 2019 – Rivning av fastighet i Hallstavik samt anläggning av parkering

Kommunstyrelsen har beslutat att investera 3,2 miljoner kronor för att riva byggnaden på Skolvägen 19, Hallstavik och anlägga en ny parkering i närhet till den skol- och idrottsverksamhet som ligger i närheten.