Kommunstyrelsen i korthet 1 april 2019

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 1 april 2019

Yttrande till Trafikverket gällande riksväg 77

Kommunstyrelsen beslutar att lämna yttrande gällande Trafikverkets samrådsförslag för ombyggnad av riksväg 77. Norrtälje kommun anser att förslaget har en alldeles för låg ambitionsnivå när det gäller oskyddade trafikanter som fortsatt kommer att få utstå en otrygg och stressad trafikmiljö. När i stort sett hela sträckan måste byggas från grunden anser kommunen att Trafikverket kräver att länsplanens budget måste utökas.

Ny fördjupad översiktsplan för Rimbo

Planen syftar till att ta ett samlat  och hållbar grepp om den framtida utvecklingen av Rimbo tätort och ge en tydlig vägledning och styrning i kommunens interna arbete.

Äldreombudsman

Norrtälje kommun inrättar en äldreombudsman för att verka och belysa äldres intresse, behov och möjligheter. Äldreombudsmannen är en självständig, fristående och oberoende resurs för kommunens invånare, samtliga verksamheter och civilsamhället.

Tjänstledigt för att starta eget

Kommunstyrelsen beslutade att utvidga den lagstadgade tjänstledighetsrätten  till 12 månader för att Norrtälje kommuns anställda ska beviljas utökade möjlighet att starta egen näringsverksamhet.

Protokoll från sammanträdet hittar du här från och med 5 april 2019.

Kommunstyrelsens ordförande om mötet