Kommunfullmäktige i korthet 7 maj 2018

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde 7 maj 2018.

64 nya hyresrätter i Älmsta

En enhällig kommunfullmäktige godkände Roslagensbostäder AB:s investering om 113 000 000 kronor för nyproduktion av 64 lägenheter i Älmsta. Norrtälje kommun är en snabbt växande kommun i Stockholmsregionen och har de senaste åren haft en tillväxt av mer än 1000 nyinflyttad och det behövs nya bostäder för att tillgodose nya invånares behov av bostad.

Studentlägenheter på Campus Roslagen

Kommunfullmäktige antog Campus Roslagens investering för produktion av studentlägenheter Albert Engströms väg 16. Finansiering sker genom statliga bidrag på 8 300 000 kronor samt lån från internbanken på 22 800 000 kronor.

Parkeringsavgift och tidsreglering införs i Norrtälje

Beslut togs också om att införa zonindelning, tidsreglering och parkeringsavgift för Norrtälje stadskärna. Under debatten i fullmäktige framgick att två timmar parkering kommer att vara avgiftsfri även efter regleringen. Kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen möjlighet att höja avgiften till maximalt 25 kronor per timme för zon Gul om parkeringssituationen så kräver.

Årsredovisningen 2017

Kommunfullmäktige tog beslut om ansvarsfrihet för kommunstyrelsen, nämnder, kommunala bolag och Kommunalförbundet för sjukvård och omsorg i Norrtälje.