Kommunfullmäktige i korthet 3 juni 2019

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde den 3 juni 2019.

Antagande av handlingsplan för landsbygds- och skärgårdsprogram för Norrtälje kommun

Kommunfullmäktige beslutar att anta en upprättad handlingsplan som ett komplement till det landsbygds- och skärgårdsutvecklingsprogram för Norrtälje kommun som kommunfullmäktige antog i juni 2018. Syftet med handlingsplanen är att ansvariga förvaltningar och verksamheter inarbetar, ekonomiserar, synliggör och tidsätter de åtgärder och uppföljningsprocesser som fullmäktige fattat beslut om när programmet antogs i juni 2018.

Delårsrapport 1 för Norrtälje kommun 2019

Kommunfullmäktige godkänner Delårsrapport 1 för januari-mars 2019 för Norrtälje kommun och bolag. I samband med detta ger Kommunfullmäktige uppdrag till nämnder med prognostiserat underskott för 2019 att i kommande prognoser inarbeta åtgärder för att redovisa en ekonomi i balans.

Ansvarsprövning för Norrtälje kommuns nämnder

Kommunfullmäktige beviljar följande nämner och dess förtroendevalda ansvarsfrihet för 2018 års förvaltning:
Kommunstyrelsen
Teknik- och klimatnämnden