Kommunfullmäktige i korthet 19 februari 2018

Detta är några av de ärenden som behandlades vid kommunfullmäktiges sammanträde 19 februari 2018.

Nytt badhus i Hallstavik

Kommunfullmäktige sa ja till nytt badhus i Hallstavik. Det nya badhuset ska ligga i anslutning till utomhusbadet och kommer att ha både längre öppettider och större utrymme för bad och simträning än det befintliga badhuset. Bygget kommer att kosta cirka 60 miljoner kronor, och om allt går enligt planerna, stå klart sommaren 2020.

Nybyggnation av Hallsta Förskola

Kommunfullmäktige har beslutat att tillföra mer pengar för att bygga en ny förskola i Hallstavik. De nuvarande lokalerna på Hallsta Förskola bedöms vara för slitna för fortsatt verksamhet och kommer att ersättas med en ny byggnad. Byggnaden kommer att innehålla 6 avdelningar för 120 barn samt ett tillagningskök och tillhörande utemiljö. Bygget av förskolan har tidigare varit ute på upphandling men inga anbud kom in som rymdes inom den tidigare beviljade budgeten.

Ny plan för vatten och avlopp 2018

Kommunfullmäktige har beslutat om en ny VA-plan för 2018. I arbetet har ambitionen fortsatt varit att säkerställa att utbyggnad av den allmänna VA-anläggningen prioriteras, där behovet till skyddet för människors hälsa och miljön är störst. Planen belyser även att behovet av åtgärder i den befintliga anläggningen prioriteras på ett systematiskt och transparent sätt samt att uppmärksamma infrastrukturberoenden såsom kapacitetsbrister och behov av ny infrastruktur. VA-planen fastställs årligen av Kommunfullmäktige.