Kommunfullmäktige i korthet 16 november 2020

Sammanfattning av några av de ärenden som togs upp i kommunfullmäktige måndag den 16 november 2020.

Beslut om försäljning av Tingshuset i Norrtälje AB

Kommunstyrelsen har tidigare beslutat att Tingshuset i Norrtälje AB inkluderat fastigheten Vasa 1 skall försäljas på öppna marknaden. Försäljningen påbörjades 24/6-2020 och budgivningen avslutades 15/9-2020. Aktieöverlåtelseavtal undertecknades av Riflex Vårdfastigheter AB (köpare) och Tingshuset i Norrtälje AB (säljare) den 13/10-2020. Tillträde är beräknat till 1/3-2021. Köparen (Riflex Vårdfastigheter AB) har redan en hyresgäst (Freinetskolan Mimer) för objektet som idag bedriver skol- och förskoleverksamhet i kommunen. I och med denna försäljning kommer kommunen kunna erbjuda fler högstadieplatser samt fler grundskole- och förskoleplatser. Aktieöverlåtelseavtalet villkoras med att kommunfullmäktige godkänner försäljningen.

Fastställande av skattesats 2021

Kommunens dokument Mål och budget beslutas normalt vid kommunfullmäktiges heldagssammanträde i november varje år, vid vilket fastställande av skattesats ingår. I år skjuts dock fullmäktiges budgetsammanträde upp till måndagen den 14 december. Därför fattar kommunstyrelsen ett separat beslut om fastställande av skattesats, i enlighet med kommunallagens krav om att så ska ske före oktober månads utgång, vilket möjliggör fastställande av skattesatsen i kommunfullmäktige den 16 november. Kommunfullmäktige beslutar att fastställa skattesatsen avseende år 2021 till 19,72 kronor.