Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kommunfullmäktige i korthet 16 november 2020

Sammanfattning av några av de ärenden som togs upp i kommunfullmäktige måndag den 16 november 2020.

Beslut om försäljning av Tingshuset i Norrtälje AB

Kommunstyrelsen har tidigare beslutat att Tingshuset i Norrtälje AB inkluderat fastigheten Vasa 1 skall försäljas på öppna marknaden. Försäljningen påbörjades 24/6-2020 och budgivningen avslutades 15/9-2020. Aktieöverlåtelseavtal undertecknades av Riflex Vårdfastigheter AB (köpare) och Tingshuset i Norrtälje AB (säljare) den 13/10-2020. Tillträde är beräknat till 1/3-2021. Köparen (Riflex Vårdfastigheter AB) har redan en hyresgäst (Freinetskolan Mimer) för objektet som idag bedriver skol- och förskoleverksamhet i kommunen. I och med denna försäljning kommer kommunen kunna erbjuda fler högstadieplatser samt fler grundskole- och förskoleplatser. Aktieöverlåtelseavtalet villkoras med att kommunfullmäktige godkänner försäljningen.

Fastställande av skattesats 2021

Kommunens dokument Mål och budget beslutas normalt vid kommunfullmäktiges heldagssammanträde i november varje år, vid vilket fastställande av skattesats ingår. I år skjuts dock fullmäktiges budgetsammanträde upp till måndagen den 14 december. Därför fattar kommunstyrelsen ett separat beslut om fastställande av skattesats, i enlighet med kommunallagens krav om att så ska ske före oktober månads utgång, vilket möjliggör fastställande av skattesatsen i kommunfullmäktige den 16 november. Kommunfullmäktige beslutar att fastställa skattesatsen avseende år 2021 till 19,72 kronor.

Till Politik och förtroendevalda
Senast ändrad: 2020-11-17
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.