Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Val- och demokratinämnden

Nämnden ska tillgängliggöra för invånarna att rösta i allmänna val och rådgivande folkomröstningar. Valnämnden ska sprida kunskap om valsystemet bland invånarna samt att öka röstdeltagandet inom kommunen.

Ikoner nämnder Norrtälje kommun.

Ett viktigt uppdrag för nämnden är att medverka till en öppen och aktiv dialog mellan kommunen och dess invånare. Nämnden har därför ett särskilt ansvar för att Norrtälje kommun är en öppen kommun där invånarna känner att de är välkomna att delta i kommunens utveckling. Nämnden ansvar därför bland annat även för hanteringen av e-förslag från kommunens invånare.

Till nämnden lyfts  de frågor upp som tidigare har behandlats i kommunstyrelsens demokrati- och jämställdhetsutskott. Detta innebär alltså ett utökat uppdrag för nämnden att arbeta med mångfald- och jämställdhetsfrågor och nämnden ska aktivt verka för att leva upp till målen i kommunens plan för mångfald och jämställdhet, vilket innefattar diskrimineringsgrunderna; kön, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder.Till Politik och förtroendevalda
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.