Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vår symbol

Ankaret som fristående symbolen är en viktig del av Norrtälje kommuns unika grafiska egendom.

Bild till webbsidorna om grafiska profilen.

Logotypen och kommunvapnet är båda registrerade varumärken och får endast användas av kommunen, dess egna förvaltningar och bolag.

Så här använder vi ankaret som symbol

Fristående är symbolen, ankaret, som ingår i Norrtälje kommuns logotyp också en viktig del av vår unika grafiska egendom. Genom att använda symbolen aktivt bygger vi regionens/platsens identitet. Det kan även finnas tillfällen i kommunens kommunikation när vapnet eller logotypen inte fungerar på grund av logotypregler av olika slag. Då kan symbolen användas som en dekorativt inslag, som mönster eller beskuren med bara delar synliga. Symbolen kan gärna också få förekomma på profilprodukter av olika slag. Det finns ett redan framtaget mönster att tillgå där avståndet mellan de olika symbolerna är ett liggande ankare i samma storlek vilket bidrar till en lagom avvägd harmoni, använd gärna detta färdiga mönster. 
Ankaret kan beskäras på olika sätt så länge ankarformen tydligt kan skönjas.
Det går också att luta symbolen åt vänster eller höger men däremot inte mer än 15 grader. Se till att ankaret alltid är upp och ned och att proportionerna inte förändras.

Här hittar du ankaret i olika färger och format
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.