Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Räddningstjänstens logotyp

Så används Norrtälje kommuns räddningstjänsts logotyp. Regler om hur den används och nedladdningsbara logotyper finns här.

Exempel på hur räddningstjänstens logotyp används.

Norrtälje kommuns räddningstjänst följer kommunens grafiska profil, men möjlighet finns också att använda räddningstjänstens egen logotyp i viss kommunikation, som marknadsföring, information och utbildning. I myndighetsutövning används alltid kommunens logga. 

Friyta runt loggan

Runt logotypen ska alltid en friyta finnas. Friyta betecknar det område runt logotypen vi bör undvika att placera andra grafiska objekt inom. Detta för att inte störa avsändaren.

I en del mallar ligger logotypen på en platta (eller i en bild) och då kan plattans gräns skära genom friytan (exempelvis på framsidan i trycksaksmallen). Friytan relaterar då alltid mot trycksakens ytterkant och det är då alltid mallen som gäller framför regeln om friyta. Friyta är en rekommendation som vi bör respektera i alla andra fall.

Bilden visar den rekommenderade friytan runt räddningstjänstens logga.

Så stor ska friytan vara

Friytans storlek är den samma som bredden i skölden i mitten den logotyp du använder, se illustrationen ovan. Ett sätt att vara på säkra sidan, är att sätta 15% av räddningstjänstloggans höjd som friyta. Exempel: Är loggan 100 pixlar hög, ger du den 15 pixlar i friyta runtom.

Ett exempel på hur en extern affisch med räddningstjänstens logga kan se ut.

Så placerar du loggan på backen

Ett vanligt förekommande grafiskt element är vår backe i nederkant. Backen har  6 graders lutning och dessa regler gäller för hur du ska placera räddningstjänstens logga i relation till backen:

Backens överkant ska nudda R:ets nedersta spets och sista N:ets översta spets. Då säkerställer du att logotypen blir rätt placerad. 

Så placerar du räddningstjänstens logotype i relation till backen.

Varianter av loggan

Det primära valet är alltid loggan i gult och blått. Den kan placeras på alla bakgrunder och färger. I särskilda fall kan en vit eller svart logga vara mer lämplig. Alla varianter finns att ladda ned längst ned på denna sida. 

De fem varianter som finns av räddningstjänstens logga.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.