Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Färgpalett

Färg är det oslagbart bästa sättet att bygga identitet på. Det ska göras konsekvent och under en längre tid. Norrtälje kommuns palett består av kommunens mörkblå färg, som också förekommer i kommunens logotyp. Det finns sex temafärger med tillhörande mörka och ljusa kulörer utöver kommunens blå färg.

Bild till webbsidorna om grafiska profilen.

Variera kommunikationen med temafärger

Våra temafärger är ett sätt att variera vårt uttryck samtidigt som vi har en enhetlig princip att följa när vi börjar att formge en kommunikationsinsats. Temafärgerna är som sagt sex till antalet och det står oss fritt att välja vilken som helst i början av vårt kommunikationsuppdrag.

Vitt eller svart i brödtexter

Använd alltid svart eller vitt i brödtexter. Vill du ha en mindre rubrik i temafärg ta den mörka varianten för bättre läsbarhet. Alla temafärger kan vara bakgrund till både vit och svart text. 

Norrtäljeblå ska alltid finnas med

Färgtemorna innehåller alla Norrtäljeblå som är den genomgående färgen i all vår kommunikation och den färg som alltid ska finnas med någonstans. Norrtäljeblås komplementfärg som är 20 procent av primärfärgen finns alltid att tillgå i alla teman och naturligtvis då vi jobbar enbart med Norrtäljeblått. Precis som alla andra komplement färger är den att betrakta som ett komplement och inte som en dominerande färg.

Färgkoder för Norrtäljeblå

Norrtäljeblå primär färg

Norrtäljeblåprimär

CMYK: 100 90 50 20
RGB: 37 49 81
HEX: #253151
PMS: 282C
NCS: S7020-R80B

Komplementfärg

Norrtäljeblåkomplement

CMYK: 23 19 11 1
RGB: 205 201 212
HEX: #cdc9d4

Sex färgteman för enskilda kommunikationer


De sex temafärgerna är valda utifrån syftet att stå sig bra i kontrast och färgintensitet till kommunfärgen. Varje temafärg med tillhörande komplementfärger representerar ett färgtema som väljs specifikt för varje enskilt kommunikationstillfälle. När temat är valt är har man fyra färger att arbeta med, en primärfärg, en mörkare och en ljusare sekundärfärg, plus kommunfärgen. Undvik att använda komplementfärgerna utan primärfärgen.

Inom en och samma kommunikationsinsats ska inte olika teman blandas.

Temafärger Norrtälje kommun
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.