Schema för livesändningen av Landsbygdsforum

På den här sidan hittar du schemat för livesändningen av Landsbygdsforum.

• Ca 12:45 - 13:15: Musikinledning med Sven Fredriksson (dragspel) och Michael Blum (sång)

• 13:15: Introduktion om 50 år och om landsbygdsprogrammet.

• 13:30: ”Kommunerna - rötterna, Big Bang och framtiden”. Gunnar Wetterberg.

• Ca 14:15 - 14:40: Paneldiskussion med paneldeltagare Kurt Lodenius, Nils Matsson, Ulrika Falk , Gunnar Wetterberg. Moderator Anders Olander, kommunstyrelsens vice ordförande Norrtälje.

• 14:40: Fika/mingel (miniexpot bemannat).

• 15:15:

Demografisk analys ”Sveriges populäraste landsbygd – mer och mer populär?” - Utvecklingsstrateg Torkel Andersson.

• 15:45:  Stadsröra, en konstgrupp som undersöker invånarnas relation till sin hemvist - Helena Lambert från projektet Stadsröra.

Panelkommentator: Anders Olander.  Paneldeltagare: Robert Beronius, Fred Rosenthal och Ulrika Falk.

• 15:48 Rörelseövning: Information om Stadsröra - Helena Lambert

• Cirka 16:00: Om ÖP: Norrtäljes framtida utveckling – arbetet med Översiktsplan 2050. Emma Taroudi Orlunder och Johan Mattsson.

• 16:35: Om BUS: Så här bidrar vi till kommunens utveckling på Blidö - Fred Rosenthal, BUS.

• Ca 16.50: Förtäring.

• Ca 17.30: Susanne Alfvengren - Susanne har sedan i mitten av 90-talet varit artist på heltid. Framgångarna är många,  t.ex. duetten med Mikael Rickfors med ”Som stormen river öppet hav” och ”När vi rör varann”.

• 18:10: Hela Sverige ska leva, kort info - Jan Runfors.

Om projektet ”Civilsamhällets bidrag till arbetsmarknadspolitiken ”Bridget Wedberg, Coompanion Roslagen och Norrort.

• 18:25: Val av ledamöter till landsbygdsråd. Moderator: Anders Olander.

• 19:00: Workshops och avslutning.