Lokal utvecklingspeng för landsbygd och skärgård

Norrtälje kommun ska ha Sveriges mest populära landsbygd med attraktiva och hållbara livsmiljöer. I denna strävan ingår att ta tillvara på den utvecklingskraft som finns. Därför beslutade kommunfullmäktige 2018 om en lokal utvecklingspeng som en del i landsbygds- och skärgårdsutvecklingsprogrammet.

Föreningar och organisationer med goda idéer för att utveckla landsbygden, dess unika fördelar och dess behov ska kunna söka medel från kommunen. Den lokala utvecklingspengen för landsbygd och skärgård ska stimulera tillkomst av lokala utvecklingsgrupper. Syftet är att förbättra dialog, delaktighet och lokal demokrati samt bättre ta till vara den utvecklingskraft som finns inom lokalt förankrat utvecklingsarbete.

Ansökan

Du och din förening kan ansöka från den 31 januari till och med den 1 april varje år. Särskilt viktigt är jämställdhets- och ungdomsperspektivet vid bedömning av ansökningar. Ansökan görs via vår e-tjänst.

Gå direkt till e-tjänsten för ansökan

Det lokala utvecklingsbidraget

En enskild lokal utvecklingsgrupp kan erhålla ett engångsbelopp på 10 000 kronor för start av grupp eller framtagande av utvecklingsplan. För platsutveckling, idéstöd och projekt är det maximala beloppet som delas ut 100 000 kronor. För förstudier är bidraget maximalt 30 000 kronor.

Kontakt:

Ida-Maria Olofsson