Ring oss på 0176 710 00

Leverantörsfakturor via post och e-post

Du som har ett tidigare avtal med Norrtälje kommun kan skicka fakturor enligt avtalad fakturastandard. I avtal som tecknas från 1 april 2019 gäller elektronisk fakturering enligt ny europeisk standard.

Norrtälje kommun tillämpar skanning av leverantörsfakturor.

Fakturaadress:

Norrtälje kommun
761 28 Norrtälje​

Följande uppgifter måsta finnas med:

• Kommunen fakturaadress
  • Beställarens 8-siffriga referensnummer
  • Leveransadress
  • Fakturanummer
  • Fakturadatum
  • Fakturabelopp
  • Momsbelopp och tillämpad momssats
  • Leverantörens plusgiro eller bankgiro
  • Organisationsnummer
  • Momsregistreringsnummer
  • Information om F-skatt

E-postfaktura​

​​Det möjligt för våra leverantörer att skicka en enstaka faktura via mail på nedan e-postadress. Det ​måste vara en fullständig faktura med korrekt fakturaadress och 8-siffrigt referensnummer. Fakturan mejlas till norrtalje@eportaldoc.com.

Allmänna regler för e-post faktura:

• ​Endast en bifogad fil per e-post rekommenderas (maximal storlek 1 MB).
  • Den bifogade filen måste innehålla en fullständig faktura.
  • Filnamnet på den bifogade filen får inte innehålla specialtecken.
  • Den bifogade filen måste vara PDF eller TIF (grupp4). Bifogade filer i andra format ignoreras.
  • Om andra dokument/specifikationer ska följa med fakturan måste den informationen läggas till i fakturan.
  • Ifall fakturan består av fler sidor ska den bifogade filen vara en PDF som innehåller många sidor eller en Multi TIFF.
  • Ett mottagningsbevis skickas till avsändarens e-postadress innehållande IronMountains standard svar.
  • Det är inte möjligt att skicka meddelanden i e-postmeddelandet.
  • Det går inte att använda zip för att gruppera separata filer av typen PDF eller TIF, (zip-fil accepteras inte).