Mål och budget 2022-2024

När Allians för Norrtälje kommun i denna budget blickar framåt gör vi det med erfarenheterna från den pandemi som präglat oss under nära nog två års tid. Vi vet att pandemin ännu inte är över och att det här är det nya normala som vi behöver förhålla oss till.

Göte Vaara (KD), Per Lodenius (C), Robert Beronius (L) Bino Drummond (M)

En ansvarsfull politik för kunskap, tillväxt och trygghet

I budgeten finns det vissa satsningar som kan kopplas ihop med behov vi identifierat i pandemins spåå.

Extra utbildningsinsatser

Barn- och skolnämnden har ett tydligt uppdrag att genomföra extra utbildningsinsatser för eleverna till följd av fjärr- och distansundervisning under pandemin. Ett annat exempel är det fortsatta arbetet med att bygga upp vuxenutbildningen.
Under 2022 satsar vi extra pengar på yrkesvux, som möjliggör snabbare jobb inom bristyrken där det finns stort behov av arbetskraft. Vi visar också att utbildningen är vår främsta prioritet, där Barn- och skolnämnden också får störst budgetökning av alla förvaltningar.

Bättre företagsklimat

Sedan Allians för Norrtälje tillträdde efter valet 2018 harvi haft ett tydligt fokus på ett bättre företagsklimat. Under de senaste åren har vi utökat tillgängligheten, infört tjänstegarantier och utökat Ung Företagsamhet för att nämna några saker. Vi tror fortfarande att det viktigaste vi som kommun kan göra är att vara tillmötesgående och möjliggöra goda idéer. Därför är vi stolta över att också kunna satsa på Företagslabbet, som är en inkubator där nya företagare får möjligheten att rivstarta sin entreprenörskarriär.

Ökad trygghet på gator och torg

Under mandatperioden har vi bland annat fokuserat på arbetet med trygghet och säkerhet i kommunen. Vi fortsätter på den inslagna vägen och gör ytterligare satsningar inom området under det närmaste året, eftersom detta är en central del av hur vi vill utveckla kommunen framåt. Vi anlitar fler säkerhetsvakter och fler fältassistenter för att bidra till ökad trygghet på gator och torg i allmänhet, och för de unga i synnerhet. Vi tror också att civilsamhället kan och vill bidra till en tryggare kommun och vi inför därför en trygghetsfond för att uppmuntra alla de krafter som vill göra Norrtälje kommun till en tryggare plats.

Här hittar du hela Mål och budget som pdf att ladda ner
Senast ändrad: 2021-12-01