Varumärkesstrategi

En sammanhållen grafisk profil gör att vi uppfattas som Norrtälje kommun i all vår kommunikation. Det är en garant för att det är kommunen som är avsändare och ingen annan.

Det är därför vi använder de färger vi gör och signerar med logotypen på ett och samma sätt i hela kommunen. Man ska kunna lita på att det är Norrtälje kommun som talar. I de fall då vi kommunicerar tillsammans med andra aktörer ska även det framgå klart och tydligt.
En tydligt grafisk profil gör det också enklare och snabbare att producera kommunikation. Det finns tydliga ramar och mallar att utgå ifrån vilket gör att vi snabbt kan delge information och på ett kostnadseffektivt sätt få ut det som just då behöver bli sagt. En grafisk profil ska ha en varierad verktygslåda av hjälpmedel för kommunikation för att kunna upplevas på liknande sätt oavsett tillfälle.

Här hittar du Norrtälje kommuns grafiska profil