Ring oss på 0176 710 00

Rollups

När du gör rollups för olika evenemang och verksamheter för Norrtälje kommun formges dessa enligt de riktlinjer som gäller för alla trycksaker.

Rollups Norrtälje kommun.

Det betyder att det är vår layout och kommunens färger samt reglerna för typografi som gäller.
Specifikt för rollups är placeringen av logotypen längst upp till vänster. Logotypen ska alltid ligga en sköldbredd  från vänster- och överkant av rollupen samt 6 sköldbredder från högerkanten. Detta anger storleken på logotypen. En sköldbredd ned från logotypen börjar den fria kreationsytan.
Om du väljer vit bakgrundsfärg för rollup ska den positiva logotypen användas men väljer du någon av temafärgerna som bakgrundsfärg är det alltid den negativa logotypen som gäller. Skulle du välja en bild som bakgrund är det bildens beskaffenhet som avgör vilken logotyp som syns bäst.
Tänk på att hålla de viktiga budskapen så högt upp som möjligt då de nedre ytorna ofta är skymda bakom möbler eller människor.

Mall för rollups