Ring oss på 0176 710 00

Broschyr

Norrtälje kommuns layout ska göra att vi står ut från mängden, men också att vi känns igen från en gång till en annan.

Grafisk uppbyggnad.

Därför använder vi oss  av en vit kant som ramar in den grafik vi jobbar med för broschyren. Detta gäller i de fall där ingen annan mall säger annat. Placeringen och typograferingen av våra rubriker följer också en mall såväl som placeringen av vår logotyp.

Grafisk uppbyggnad framsidan

För att göra det lättare har vi tagit fram ett layoutrutmönster som delar in ytan i sjättedelar. Rubriken placeras alltid i övre vänstra hörnet och logotypen i det nedre vänstra. På så sätt bildar de en diagonal från uppifrån vänster ned till höger. Eventuella kompletterande bilder eller färgplattor placeras ut i en motsvarande diagonal från höger och nedåt mot vänster, börjande 2/6-delar ned på sidan. Detta bidrar till att ge oss ett karakteristiskt utseende i våra layouter.

Baksidan av en broschyr enligt den grafiska profilen för Norrtälje kommun.

Grafisk uppbyggnad baksidan

För baksidor gäller samma layout som för resten av trycksakerna. Baksidan ska som regel ha en platta i den temafärg som är vald för hela trycksaken. Om du av andra skäl inte vill ha temafärg går det alltid med Norrtäljeblå. Naturligtvis har vi 1/24-dels vit marginal runt plattan,precis som för framsidan. Vi lägger alltid ett vitt ankare nedtonat till 30% genomskinlighet till höger i plattan som igenkänning då vi inte har logotyp på baksidan. Storleken och beskärningen av ankaret bestäms av tre fixeringspunkter i förhållande till layoutgriden. Nedtill i vänstra hörnet ligger kontaktuppgifterna med en sköldbredd från vänster- och nederkant. Finns det kompletterande baksidestext läggs även den in enligt layoutgriden och instruktionerna här ovan, med start i övre högra hörnet, en fixpunkt som också bestäms av layoutgriden.

Mallar broschyrer att ladda ner