Externa skyltar

Här hittar du beskrivning på hur skyltar ska utformas i enlighet med den grafiska profilen.

Exempel på hur verksamhetsskyltar kan se ut.

Skyltar för kommunens verksamheter

Den högerställda logotypen avskils från namnet med en vertikal linje. Mallar och instruktioner för utformning finns att ladda ned.

Ladda ned kompimerad mapp med mallar för verksamhetsskyltar (kräver programmet Adobe Indesign)

Exempel på hur extern skyltning kan se ut.

Externa informationsskyltar

Här använder vi oss också av vår vita ram som ska vara mellan en 30-del och en 24-del av ytans kortaste sida. Kommunlogotypen placeras enligt friytorna nere i högra hörnet.

När vi har underkontraktörer att ta hänsyn till, samsas dessa logotyper svartvita, i en lite större vit bård nedtill. Kompletteringstypsnittet Helvetica Neue 77 kan användas vid detalj- och extrainformation som man kanske också vill få ut i samband med informationen kring själva bygget.

Mallar och instruktioner för att skapa skyltar

Instruktioner och mallar för att skapa verksamhetsskyltar finns på våra mallsidor.

Till mallarna för verksamhetsskyltar

Till alla våra mallar