Ring oss på 0176 710 00

Guide: Så placerar du vår logotyp

Det finns en del att tänka på när det gäller placering av Norrtälje kommuns logotyp. Friytan runt logotypen ska vara lika stor som skölden är bred.

Vi har en logotyp för placering till vänster, en för placering till höger och en för centrerad placering. Oavsett placering krävs en minimiyta runt logotypen som ska vara fri. Friytan är lika stor som skölden i logotypen är bred. Det finns undantag. I en del mallar ligger logotypen på en platta eller bild och då är friytan relaterad till trycksakens ytterkant.

I första hand: Sidoställda logotypen

De två sidoställda logotyperna är våra primära avsändare. Det är alltid dem vi i första hand använder i vår kommunikation.

Bilden visar hur Norrtälje kommuns vänstra logotyp ska placeras.

Beskrivning av placering logotyp höger Norrtälje kommun.I undantagsfall: Den centrerade logotypen

Den centrerade logotypen ska användas i undantagsfall och är begränsad till viss märkning eller ställen där sidoutrymmet är starkt begränsat.

Placering av Norrtälje kommuns logotyp centrerat.

Mallen gäller framför regeln om friyta

Observera att om det finns en mall, är den överordnad regeln om friyta. Friyta är en rekommendation som vi bör respektera i alla andra fall.
Alla logotyper finns i blått, vitt och svart. Alla varianterna kan läggas i bild förutsatt att läsbarheten blir god.

Här finns logotypen i olika format