Roligare typsnitt

Helvetica Neue är alltid vårt förstahandsval när vi väljer typsnitt för tryck. Men ibland kan man behöva ett lättsammare typsnitt.

Kanske är det en festlig inbjudan som behöver få ett lättare utryck. Det kan också vara tillfälliga märken och kampanjsymboler som ska ha ett eget liv och behöver ett avvikande typsnitt.

För affischer och löpsedlar

Helvetica Neue 77 Bold Condensed är ett en del av Helveticafamiljen.De smala och ihoptryckta bokstäverna lämpar sig utmärkt för affischer,löpsedlar och kraftiga utrop. Det här bör vara ett förstahandsval när behovet finns av ett annat typsnitt än de vanliga Helvetica Neue.

Mer personligt

Inte så högtravande, mer åt det handskrivna hållet. Mistral är avsett för kortare texter där en nära och personlig ton är att föredra.
Kan också ge en ruff attityd i rätt sammanhang där man vill kommunicera snabbhet och enkelhet. Undvik långa texter eftersom det då lätt kan bli svårläst.

Lite skojigare

Forte är avsett för tillfällen då det ska kännas lite festligare och inte så seriöst. Det kan vara festinbjudningar eller event där kommunikationen ska andas lätthet och glädje. Forte kan också komplettera vanliga Helvetica Neue med korta texter som ska poängtera eller lyfta fram. Märken och kampanjutrop lämpar sig också väl i Forte.