Infografik

Det övergripande syftet när du använder infografik i kommunikation för Norrtälje kommun är alltid att underlätta, tydliggöra och på så vis bygga bilden av en organisation som sätter invånaren först.

Ikoner grafisk profil.

Infografik kan vara allt från statistik till roliga gubbar men sammantaget kan man säga att syftet med infografik är att göra komplexa sammanhang tydligare.

Diagram och tabeller

Vad beträffar diagram, tabeller, mönster, ikoner och illustrationer är gränserna dem emellan flytande och ska så vara. Det viktiga är att vi använder oss av möjligheten att vara pedagogiska såväl som redovisande när vi jobbar med dem. Diagram och tabeller gör vi med en kombination av färgplattor, tunna smäckra linjer och texter i stor men tunn grad . Färger är alltid primär och komplementfärg.

Organisationsschema

Våra organisationsscheman är en viktig del av vår infografik. Om de alltid ser likartade ut i färg och form och om vi använder oss av samma sätt att lägga upp dem så får vi lättare att förstå och förändra dem. Ett enhetligt utseende gör att det blir lättare för våra invånare och intressentgrupper att överblicka, ta till sig och förstå organisationen.

Vi har därför valt att lägga upp alla våra organisationsscheman i powerpoint. På så sätt blir det enkelt att förändra och lägga till allt eftersom organisationen förändras och utvecklas.