Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Erbjud praktikplats

Vill du erbjuda någon praktik? Norrtälje kommun fungerar som en länk mellan din verksamhet och personer som söker praktikplats. Här har vi samlat information om vad du som arbetsgivare behöver tänka på och det stöd du kan få.

Att erbjuda någon praktik ger möjlighet till den personen att prestera, utvecklas och bli självförsörjande. För många är praktik ett första steg in i arbetslivet. Det ger färska referenser och erfarenhet som kan vara avgörande för en anställning.

Lämna anmälan om praktikplats

Praktiksamordnaren hjälper dig

Norrtälje kommuns praktiksamordnare hjälper dig få en praktikant. Du lämnar en intresseanmälan till praktiksamordnaren som sedan matchar din verksamhet med en praktikant. Samordnaren ger även stöd till dig och praktikanten under praktikperioden och genomför uppföljningar. 

Anställningsstöd

Om intresse för en anställning blir aktuellt under praktiken är praktiksamordnaren behjälplig att ta reda på om rätt till anställningsstöd via arbetsförmedlingen finns.

Vanliga frågor och svar

Vad tjänar jag på att ta emot en praktikant?

• Avlastning i ert dagliga arbete på sikt.
• Möjlighet att testa individen, innan ni funderar på en anställning och genom det skapa en lugnare introduktion.
• Ni gör en väldigt god samhällsmässig insats
• Möjligheten till att finna en oslipad diamant.

Vem är praktikanten?

Det kan vara Norrtälje kommuns ungdomar i åldersgruppen mellan 16-25 år, vuxna personer som befinner sig utanför arbetsmarknaden eller en nyanländ som behöver förstärka det svenska språket. Det är en målgrupp som behöver pröva på något nytt, stärka självförtroendet, höja tidigare baskunskaper och få färska referenser. Det blir en väg in till samhället och närma sig ett arbete och egen försörjning.

Vilka arbetsplatser kan ta emot en praktikant?

Det kan vara privata företag, ideella organisationer och verksamheter inom den offentliga sektorn. Det viktigaste är att det finns möjlighet och vilja att ta emot praktikanter.

Vad kan en praktikant arbeta med?

Arbetsuppgifter ska innehålla enklare sysslor, som inte kräver gedigen utbildning/förkunskap. Praktikanten får inte lämnas med eget ansvar, utan behöver alltid ha ordinarie personal tillgänglig om frågor uppstår.

Hur lång är praktiken?

En praktik är vanligtvis tre månader, dagtid under vardagar. Tiderna bestäms efter överenskommelse.

Hur fungerar försäkringar för praktikanten? 

Praktikanten är under praktikperioden försäkrad genom Norrtälje kommun. 

Kontakt
×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.