Gå till innehåll Hoppa till snabblänkar Gå till nyhetsarkiv Gå till Om webbplatsen Gå till söksida Gå till kontaktsida

Balans mellan arbete och fritid

Vi är måna om att våra medarbetare har en bra balans mellan arbete och fritid. I Norrtälje kommun erbjuder vi dig olika förmåner som ska underlätta detta.

Glad familj på veterantraktorernas dag 2011.

Flexibel arbetstid och ledighet

Norrtälje kommun har inom administrativ verksamhet ett förmånligt arbetstidsavtal och förkortad arbetstid dag före helgafton. Vi har flexibel arbetstid i en del verksamheter som underlättar kombinationen arbete, fritid och familjeliv samt möjlighet att arbeta hemifrån.

Semester

Som medarbetare i Norrtälje kommun har du minst 25 semesterdagar. När du fyllt 40 får du 31 dagar. När du fyller 50 år får du 32 dagar, alltså drygt sex veckors semester. 

Föräldraledighet

Som anställd i Norrtälje kommun kan du ta ut hel föräldraledighet, utan lön, till dess att barnet är tre år. Du kan även ha möjlighet att ta ut deltidsledighet, upp till en fjärdedel av din arbetstid, till dess att barnet fyllt 8 år. Det är förmånligare än bestämmelserna i föräldraledighetslagen.

Föräldrapenningtillägg

Om du varit sammanhängande anställd under minst 365 kalenderdagar innan du går på betald föräldraledighet får du ett tillägg som motsvarar 10 procent av lönebortfallet. Föräldrapenningtillägget betalas ut för sammanlagt 180 kalenderdagar per födsel och som längst till dess barnet är 24 månader. Tillägget baseras på den lön du har första kalenderdagen av din föräldraledighet.

Elbilar och elcyklar 

För att ta dig från punkt A till punkt B på miljövänligaste sätt har du tillgång till både elbilar och elcyklar. Du kan låna dessa elektrifierade transportmedel på både jobbet och fritiden. 

Gym i kommunhuset

Det finns ett gym i kommunhuset som alla medarbetare kan nyttja. Gymmet har generösa öppettider och är kostnadsfritt att använda.

Personalförening Club Communalis

Alla medarbetare i Norrtälje kommun är medlemmar i personalföreningen Club Communalis. Föreningens syfte är att främja gemenskap i arbetsgrupper och ger möjlighet att träffa kollegor i andra verksamheter. Föreningen erbjuder olika former av fritidsaktiviteter.

Senast ändrad: 2018-02-09