Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm

Frågor och svar om sommarjobb

Hur gammal måste jag vara för att sommarjobba hos er? När kan jag söka sommarjobb? Hur länge och under vilka veckor pågår mitt sommarjobb? Vad händer om jag får ett sommarjobb? Här har vi listat vanliga frågor och svar om våra sommarjobb.

Vem får söka?

Du som söker ska minst fylla 16 år samma år som du ansöker. Du ska inte ha hunnit fylla 19 år innan sista arbetsdagen och även vara folkbokförd i Norrtälje kommun. Du ska också ha fullgjort skolplikt. 

När måste man söka sommarjobb?

Ansökningstiden var 25 februari till 26 mars. Ansökningstiden för 2020 kommer senare.

 

Hur långa är sommarjobbsperioderna? 

Perioderna är normalt tre veckor långa och är under följande datum:

  • Period 1: 17 juni - 7 juli
  • Period 2: 8 juli - 28 juli
  • Period 3: 29 juli - 18 augusti

 Hur långa är arbetsdagarna?

De flesta arbetsdagar är sex timmar långa. Vissa kommer att jobba åtta timmar per dag. Utöver det tillkommer tid för lunch. 

Vad finns det för jobb?

Det finns jobb för alla smaker! Bland annat kan man få jobba på förskola, som bloggare, som idrottsledare, inom fastighetsskötsel och på kontor. Titta gärna på sommarjobbsbloggen för att se vad det funnits för jobb tidigare år.

Vem blir min chef?

Om du jobbar i någon av kommunens verksamheter så blir du anställd av Norrtälje kommun. Om du jobbar hos en fristående organisation/företag så blir du anställd av det företaget. Du kommer att ha en handledare under arbetsperioden, så att det alltid finns någon som du kan ställa frågor till.
 

Vad är lönen?

Lönen är 70 kronor per timme, inklusive semesterersättning. 

Hur bestämmer ni vem som får jobba var?

För en del jobb behöver man vara över 18 år gammal eller kunna vissa saker, till exempel spela ett instrument. I övrigt lottas platserna ut.
 

När får jag besked om mitt sommarjobb?

Du får besked per e-post i april/maj. 

När måste jag svara på erbjudande om sommarjobb?

Om du blir erbjuden en plats måste du normalt svara inom fem dagar, annars går platsen till någon annan.

Är det något jag behöver göra innan jobbet börjar?

Alla måste gå på en obligatorisk informationsträff för sommarjobbare. Där får du veta saker som är viktiga för att du ska kunna sköta jobbet, få ut lönen och liknande. Vi kallar dig till någon av träffarna i samband med beskedet om du får ett sommarjobb.

Om du får jobb inom barnomsorgen behöver du lämna in ett utdrag ur polisens brottsregister. Mer information om det får du när du tackat ja till jobbet. För vissa jobb kan du även behöva skriva på ett sekretessavtal.

Om du erbjuds jobb som musiker behöver du gå på provspelning i april, och om du jobbar som idrottsledare på Camp Roslagen kommer du att få gå en kort utbildning under maj månad.

×

Tyck till om den här sidan

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge dig återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.