Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

Bibliotekarie sökes till Norrtälje bibliotek

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Bibliotekarie sökes till Norrtälje bibliotek

 

Om tjänsten

Om du vill arbeta i en organisation präglad av kreativitet, enkla beslut, lust, bred kulturverksamhet och digital inriktning är detta rätt tjänst att söka!

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en medarbetare vars fokus ska ligga på kontakten med låntagarna. Du ser arbetet som bibliotekarie som ett självklart socialt yrke och sätter biblioteksanvändarnas behov och önskemål främst. Du är nyfiken på människor, är ledig och bekväm i samtalet och bidrar gärna till att utveckla och förbättra servicen och bemötandet gentemot låntagarna på våra bibliotek.

Som vår nya medarbetare kan du också komma att arbeta med bland annat inköp, uppsökande verksamhet, evenemang, digital utveckling, webb med mera. Vad det blir, bestäms av din kompetens och din inriktning, friheten är stor, argumentera gärna om vad du anser att det skulle vara i ditt brev.

Du arbetar självständigt, samtidigt som du fungerar bra tillsammans med andra, och ser värdet av samarbete. Vi värdesätter engagemang och driv lika mycket som erfarenhet.

Vi vill att du är utåtriktad, driven, flexibel och kreativ och har god kännedom om IT och de möjligheter som den digitala utvecklingen kan erbjuda samt naturligtvis god kännedom om litteratur.

Din kreativitet och idérikedom kommer att få stort utrymme.

Viss kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

 

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och har god kännedom när det gäller litteratur.

IT-verktyg, smartphones och sociala medier är självklart för dig. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

 

Om arbetsplatsen

Norrtälje bibliotek är en verksamhet i stark utveckling och utnämndes t ex både 2015 och 2017 till årets Arenabibliotek. Vi består av 11 enheter (både bokbuss och bokbåt) och en förlagsverksamhet.  

Norrtälje stad och kommun är även den i stark utveckling. Norrtälje stad bygger just nu bland annat en av Sveriges mest intressanta stadsdelar – Norrtälje hamn, och kommer att ha fördubblat sin storlek inom 10 år. Pendlingsmöjligheterna är mycket goda från Stockholm men även från Uppsala. Var 14 minut avgår en bekväm dubbeldäckarbuss från centrala Stockholm och tar endast ca 55 min.

Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2019-11-26

Sista ansökningsdag:

2019-12-15

Typ:

Kultur, Media, Design

Tjänst:

Bibliotekarie

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Louise Gladnipa, louise.gladnipa@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

DIK

Ebba Mohlin, ebba.mohlin@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten