Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Vik.familjehemssekreterare till Uppdragsenheten Socialkontoret

Norrtälje kommun sätter invånarna först och våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att ge en god service och omsorg för alla invånare.

Vik.familjehemssekreterare till Uppdragsenheten Socialkontoret

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete! Idag erbjuder vi för våra anställda: 
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitétsarbete som du och dina kollegor deltar i 
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- adminstrativt stöd
- delta i projekt om förkortad arbetstid om 35-timmars vecka och friskvårdsbidrag

Då en av våra medarbetare kommer gå på föräldraledighet söker vi en vikarie på 100 %.  

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett professionellt och välfungerande team med högt i tak och alltid barnets bästa i fokus i enlighet med kommunens värdegrund. Här kommer du arbeta som familjehemssekreterare på barn och ungdomsavdelningens Uppdragsenhet. Hos avdelningen finns en genuin vilja att göra skillnad för våra barn och ungdomar. Enheten du kommer att arbeta i rekryterar och utreder nya uppdragstagare till socialtjänsten så som jour och familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Du kommer att arbeta med handledning och ekonomisk uppföljning av båda korta och långa placeringar i jour och familjehem, kontaktfamiljer samt kontaktpersons insatser. Du kommer även skriva jour och familjehemsutredningar för beslut till socialnämnd. Vi har placeringar över hela landet vilket innebär en del resor, ibland med övernattning, som för det mesta är planerade i förväg för vilket de krävs att du har körkort. Vi har även en jourbemanning som stödjer vår mottagning och utredningsenhet vid akuta jourplaceringar där du kommer ingå. I arbetet ingår även att arbeta med verkställandet av remisser gällande jour och familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner som kommer från våra beställande enheter inom socialtjänstens barn och ungdomsavdelning.  

 

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är meriterande om du har utbildning i Nya Kälvesten elller annan utbildning i utredning familjehem, BBIC, Signs of Safety, samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn- och ungdomar. 

Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. 
Vi uppskattar om du som person har följande förmågor:
- Du tar initiativ och ser möjligheter
- Du uttrycker dig väl i tal och skrift
- Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus
- Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

- Körkort B är ett krav.

 

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som:
 - Införande av säkerhetsplanering
 - Införande av robot inom valda delar av handläggningen - Generellt nätverksarbete

 

Tillträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-05-20

Sista ansökningsdag:

2020-06-10

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Sanna Lejon, sanna.lejon@norrtalje.se, 017674733

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten