Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

VD till Norrtälje Vatten och Avfall

Norrtälje Vatten och Avfall levererar dagligen tjänster och produkter inom vatten, avlopp, avfall och återvinning. Vi skapar även förutsättningar för att lokalsamhället ska kunna växa och utvecklas på ett hållbart och miljövänligt sätt. Vi finns till för våra kunder och medarbetarna är vår viktigaste resurs.

VD till Norrtälje Vatten och Avfall

 

Om tjänsten

Nu söker vi en VD till det nystartade bolaget Norrtälje Vatten och Avfall i en av regionens snabbast växande kommuner. Bolaget tog över kommunens VA- och renhållningsverksamheter den 1 mars 2021. En spännande och intensiv period av etablering och uppstart ligger framför bolaget. Bolaget har en egen styrelse men arbetar i nära samarbete med kommunens moderbolag Norrtälje kommunhus AB och tre systerbolag. Norrtälje kommun utgör en tredjedel av Stockholms läns yta och har stora utmaningar med en komplex infrastruktur och flest enskilda avlopp i landet. För att trygga kommunens tillväxt av såväl företag som bostäder behöver investeringar och genomförande kraft finnas på kommunens agenda – något som VD tillsammans med sina medarbetare behöver säkerställa.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en samhällsintresserad VD som har ett affärsmässigt driv, förstår stora infrastrukturella investeringar och har ett stort intresse för att bygga en attraktiv arbetsplats. Vi ser även att du bör ha erfarenhet av att vara VD/ledare i ett bolag under uppstart och/eller i förändring. Det är viktigt att du har en grundläggande förståelse för kundernas behov och framtidens behov av ett utbyggt VA-nät och andra satsningar med hållbarhet som gemensam nämnare. Exempelvis kommer större utbyggnader av Norrtälje kommuns reningsverk ske under de kommande åren.

Du kommer ha personalansvar över ledningsgruppen som består av ett antal stabsfunktioner samt chefer för VA- och Avfallsverksamheterna. Vidare har du övergripande ansvar för arbetsmiljön och bolagets budget. I rollen ingår samverkan med andra nyckelpersoner i kommunkoncernen.

 

Kvalifikationer

  • Dokumenterat goda ledaregenskaper och erfarenheter som VD eller annan ledande position i relevant verksamhet
  • Erfarenhet av budgetansvar och ekonomistyrning
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • Relevant akademisk utbildning  
  • Erfarenheter och förståelse av att arbeta i en politiskt styrd organisation och gärna i kommunsektorn 
  • God förståelse för och erfarenhet av större investeringsbeslut
  • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete

Vi söker dig som trivs med att leda och utveckla team. För att lyckas i rollen ser vi därför att du behöver vara kommunikativ, resultatinriktad samt relations- och förtroendeskapande. Trygg och analytisk är en andra viktiga egenskaper då du behöver kunna lösa problem samt se samband i en komplex miljö med många frågeställningar som behöver hanteras.

 

Anställningsform

Heltid, tillsvidare.

Tillträde enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Välkommen med din ansökan

För att göra en formell ansökan, ansöker Du via ansökningslänken nedan. Om du vill ha mer information och en konfidentiell första kontakt är du välkommen att kontakta Hanna Looström tel 0709-374016 eller Karin Fransson tel 0704-937270 på SOURCE. Du kan även göra en intresseanmälan via SOURCE hemsida: www.source-executive.se

Publicerat:

2021-04-29

Sista ansökningsdag:

2021-05-19

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Verkställande direktörer, verkschefer m.fl.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rekryteringskonsult

Hanna Looström, hanna.loostrom@source-executive.se, 0709-374016

Rekryteringskonsult

Karin Fransson, karin.fransson@source-executive.se, 0704-937270

Norrtälje Vatten och Avfall är ett aktiebolag som ägs av Norrtälje kommun. Den 1 mars 2021 tog bolaget över verksamheterna från VA-avdelningen och renhållningsavdelningen på kommunen. Norrtälje Vatten och Avfall har ungefär 120 anställda. Surfa in på vår webbplats www.nvaa.se. Där kan du läsa mer om verksamheten, vad vi står för och hur du kommer i kontakt med oss. Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran. Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten