Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Göm
Starta ny chatt

Vattensamordnare till planavdelningen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Vattensamordnare till planavdelningen

 

Om tjänsten

Du kommer att arbeta brett med vattenfrågor (sjöar, vattendrag, kust- och grundvatten, marint skräp, dagvatten och skyfallsfrågor) och är den samordnande funktionen som binder ihop allting mot målet om god vattenstatus i kommunens många vattenområden.

 

Arbetsbeskrivning

Som vattensamordnare bidrar du till att utveckla kommunens vattenarbete med ett helhetsperspektiv. Du är en ambassadör för kommunens vattenmiljöer, visar på utvecklingsmöjligheter och lyfter vatten som en viktig resurs för kommunen. I översikts- och detaljplaneringen är du sakkunnig för vattenfrågor. Just nu arbetar kommunen med att ta fram en vattenplan där du har projektledarrollen. Du arbetar med strategisk dagvattenhantering och utvecklingsprojekt som rör lösningar för att hantera skyfall och dagvatten tidigt i planeringen med fokus att uppnå en god vattenkvalitet i enlighet med EU:s ramdirektiv för vatten. Du samordnar kommunens vattenfrågor så att alla avdelningar och förvaltningar arbetar åt samma håll. I arbetet ingår att leda workshops, skriftlig och muntlig kommunikation med andra tjänstepersoner, allmänheten samt att föredra ärenden för politiker. Tillsammans utvecklar vi löpande våra arbetsprocesser. Här finns stora möjligheter att påverka tillsammans i ett öppet och trevligt arbetsklimat. Tjänsten är ett vikariat på heltid med möjlighet till förlängning, tillträde enligt överenskommelse.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsexamen med vattenrelaterad natur- eller miljövetenskaplig inriktning. Erfarenhet av kvalificerat arbete inom verksamhetsområdet och gärna av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande. Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ som driver arbetet framåt. Du är en god kommunikatör i både tal och skrift på svenska och engelska. Det är ytterligare fördel om du har utbildning eller erfarenhet av miljöövervakning och/eller kustmiljöfrågor, erfarenhet av projekt- och/eller processledning samt erfarenhet av arbete rörande samhällets påverkan på miljön i allmänhet och vattenmiljön i synnerhet. Vi söker dig som brinner för vattenfrågor och som trivs med att arbeta ihop med andra. Som person är du utåtriktad och engagerad. Det är av yttersta vikt att du trivs med att ha flera bollar i luften samtidigt. Arbetet är både strategiskt och praktiskt och du ska trivas att jobba i en miljö som präglas av utveckling och utmaningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om arbetsplatsen

Tjänsten som vattensamordnare är placerad på planavdelningen på kommunstyrelsekontoret. På avdelningen finns expertfunktioner inom natur, miljö, trafik, översiktsplanering samt detaljplanering. Du kommer arbeta nära vår kommunekolog som arbetar med naturvårdsrelaterade vattenfrågor, samhällsplanerare och miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Det finns hög kompetens inom hållbarhetsområdet i kommunorganisationen. Välkommen till vår skärgårdskommun!

 

Tillträde snarast

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-03-05

Sista ansökningsdag:

2019-04-05

Typ:

Naturvetenskapligt arbete

Tjänst:

Hydrolog

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rekryterande chef

Helena Purmonen, helena.purmonen@norrtalje.se, 0176-71503

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Oliveira Boljanovic, olivera.boljanovic@norrtalje.se, 0705914109

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Vattensamordnare

Marie Amid, marie.amid@norrtalje.se, 0176-71985

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Du når din sida på länken nedan:

Länk till din profilsida >

Sök tjänsten