Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kontakt

Kontakta oss

Kontakta oss

Just nu kan du nå oss på följande sätt:
Ring oss på 0176 710 00
Ring oss på 0176 710 00
Göm

Utvecklingsorienterad förvaltningschef till Kultur och Fritidsförvaltningen

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Utvecklingsorienterad förvaltningschef till Kultur och Fritidsförvaltningen

 

Om tjänsten

Vill du vara med och forma framtidens kultur- och fritidsliv i Norrtälje kommun?

En av Sveriges mest spännande kommuner befinner sig i en fantastisk utvecklings- och tillväxtfas med en befolkningstillströmning av sällan skådat slag. Kommunen har ett brett och omfattande kulturutbud och verksamheten är mycket populär och efterfrågad bland invånarna. Vi har ett rikt och levande föreningsliv och möjligheten till en aktiv fritid rankas högt bland invånarna. Kultur- och fritidskontoret behöver möta och överträffa förväntningarna - och utveckla verksamheten för att ligga steget före.

 

Vår filosofi bygger på medskapande medarbetarskap. Leder du genom att låta dina medarbetare växa? Vill du fånga upp och ge näring till den innovativa kraft våra medarbetare utgör? Brinner du för kultur och fritidsfrågor och vill arbeta i en kommun där vi förstår vikten av att erbjuda en fritid fylld av berikande upplevelser: från konsthall, kulturarv och dans till idrottsarenor, e-sport och badhus? Om svaret är ja på dessa frågor kommer du passa bra hos oss. 

 

Arbetsbeskrivning

Som förvaltningschef i Kultur och Fritidsförvaltningen leder och fördelar du arbetet inom förvaltningen med personal och budgetansvar. Men tjänsten är så mycket mer än så. Du är representanten för frågorna gentemot våra politiska uppdragsgivare, våra invånare och internt inom organisationen. Du kommer arbeta med en bred repertoar frågor, allt ifrån hur vi samhällsekonomiskt tjänar på att få både unga och  äldre i rörelse till att ge möjligheter för barn att introduceras in i idrottens värld, till att stimulera våra sinnen genom kulturella evenemang.

Du blir vår främsta representant för att våra invånare ska ha nära tillgång till en livskvalitet omgiven av olika val och intressen inom kultur och fritid .

 

Kvalifikationer

Du är en utvecklingsorienterad ledare som får medarbetare att nå sin potential. Du har en relevant bakgrund med både akademiska studier och långvarig praktisk erfarenhet av arbete med kultur- och fritidsfrågor. Du brinner för den roll dessa frågor spelar i samhället och du förstår personal- och budgetfrågor lika självklart som du är bevandrad i kulturens värld.

Du har erfarenhet av arbete i en politikerstyrd organisation och dras till innebörden av det demokratiska uppdrag kommunal verksamhet representerar. Du har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete och digitalisering och drivs av att testa nya idéer och gå nya vägar

 

Om arbetsplatsen

Avsikten med kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att tillgodose den enskildes kulturella demokratiska, sociala och fysiska välfärd. Förvaltningen medverkar på detta sätt för att alla invånare i hela kommunen ska få möjlighet att bedriva kultur- och fritidsaktiviteter. 

Förvaltningen består av drygt hundra motiverade heltidsanställda och är uppdelad i fyra verksamhetsområden, ungas fritid, kultur, badhus och idrott. En central komponent i kultur- och fritidsnämndens verksamhet är att skapa en hållbar utveckling för framtiden. Detta syns inte minst inom alla avdelningar där prioriteringen ligger på verksamheter riktade till barn och unga. Begreppen folkbildning, folkhälsa och klimat- och miljöfrågor är integrerade i verksamheten och vad verksamheterna syftar till. Verksamheterna ska främja psykisk hälsa och ge invånare möjlighet till en god hälsa och välbefinnande.

 

Tillträde under våren 2020 

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

 

Publicerat:

2019-11-27

Sista ansökningsdag:

2019-12-19

Typ:

Administration, ekonomi, juridik

Tjänst:

Förvaltningsdirektör offentlig förvaltning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rekyteringschef

Daniel Johansson Falk, daniel.johansson-falk@norrtalje.se, 0739623591

TF Kommundirektör

Charlotta Tillbom, charlotta.rydgren-tillbom@norrtalje.se

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig kontaktperson för Akademikeralliansen

Svante Dagarsson, svante.dagarsson@norrtalje.se, 0739623030

Facklig representant, Kommunal

Iréne Holmström, irene.holmstrom@norrtalje.se, 010-4429019

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0709929788

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten