Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ungdomsbehandlare till Socialtjänstens öppenvård, BoU

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Ungdomsbehandlare till Socialtjänstens öppenvård, BoU

 

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund - Invånaren först - Allas lika värde - Höga förväntningar vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans för det är så vi vill bedriva socialt arbete.

Vi erbjuder närhet till chef, extern handledning, möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag och årsarbetstid. Just nu har vi ett projekt som innebär 35 timmars arbetsvecka. Du behöver ha möjlighet att förlägga din arbetstid enligt de behov som våra ungdomar har vilket kan innebära arbete efter kontorstid.

 

Arbetsbeskrivning

Som ungdomsbehandlare på öppenvården för barn och ungdom arbetar du med ungdomar som behöver flexibelt stöd i sin vardag. Du arbetar med att stärka skyddsfaktorer och minimera riskfaktorer hos ungdomar. Ungdomar som får insatsen är aktuella inom socialförvaltningen barn och ungdom och kan ha varierad problematik såsom riskbeteende, utåtagerande beteende, kriminalitet och missbruk. Du förväntas vara aktiv utifrån ungdomarnas olika behov och ge kvalificerat, flexibelt, individuellt anpassat stöd utifrån beprövad erfarenhet och evidens.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning som i kombination med erfarenhet från området bedöms som likvärdig. Det är ett krav att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn- och ungdomsutredningar samt om du har erfarenhet av systemiskt behandlingsarbete. Det är också meriterande om du har erfarenhet av SAVRY, ADAD eller liknande strukturerade bedömningsinstrument. För att nå framgång i rollen krävs att du har lätt för att nätverka och kommunicera med ungdomar, föräldrar och andra professioner.

För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat och kunna se ljuset i tunneln. Vi uppskattar om du som person har följande förmågor; - Du tar initiativ och ser möjligheter - Du uttrycker dig väl i tal och skrift - Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus! Du tycker, precis som vi, att detta arbete är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta.

 

Tillträde tjänsten ska tillsättas så snart som möjligt.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

 

Publicerat:

2020-05-20

Sista ansökningsdag:

2020-06-19

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Enhetschef

Helena Hagström, helena.hagstrom@norrtalje.se, 0176/74620

Facklig representant SSR

Anton Hansson, anton.hansson@norrtalje.se, 0176-71378

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten