Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trygghetssamordnare till Trygg i Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Trygghetssamordnare till Trygg i Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Har du god erfarenhet av det brottsförebyggande trygghetsarbetet och vill vara med och strategiskt planera och samordna trygghetsarbetet i Stockholms läns tryggaste kommun Norrtälje? Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter till spännande samarbeten där ständig kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Är du intresserad ska du läsa vidare här!

Frågor kring brottsförebyggande trygghetsarbete berör alla, och är mer aktuellt än någonsin. Det finns ett stort allmänintresse och ett starkt politiskt engagemang.

 

Arbetsbeskrivning

Trygg i Norrtälje kommun söker nu en trygghetssamordnare med fokus på att strategiskt planera och samordna arbetet i Norrtälje kommun. Vi söker en person till en vikarierande tjänst fram till 30/6-2021, med möjlighet till tillsvidareanställning.

Ditt arbete är utåtriktat och kontaktskapande, och du har som mål att stärka kommunens dialog och samordning i trygghetsfrågor, med såväl offentliga som ideella aktörer samt näringslivet, särskilt fastighets- och bostadsbolag. Därigenom ska arbetet bredda och fördjupa det goda arbete som redan sker i alla förvaltningar. Samordning av kommunens olika förvaltningar och bolag blir en naturlig del av arbetet, och förmåga att vinna förtroenden och leda genom överenskommelser är grundläggande för att lyckas i uppdraget.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av brottsförebyggande trygghetsarbete, gärna i kommunal verksamhet, samt har en relevant högskoleutbildning gärna med inriktning kriminologi eller sociologi, eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du behöver ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i såväl tal som skrift i det svenska- och engelska språket. Körkort B är även ett krav för tjänsten.
 
Som person är du bra på att analysera och se sammanhang för att kunna lösa komplexa frågor och problem, vilket också innebär att du har förmåga att se saker i ett större perspektiv. Din förmåga att se möjligheter i förändringar är god, och du uppfattas som lugn och samlad, även i pressade situationer. En förutsättning för att lyckas i uppdraget är att du är bra på att skapa och utveckla goda relationer med många olika aktörer, både internt och externt, samt att du är bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt. Störst vikt läggs på din personliga lämplighet.

 

Om arbetsplatsen

Avdelningen Trygg i Norrtälje kommun som hör till kommunens Trygghet och säkerhetskontor svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat trygghetsfrågor, föräldrastöd, fältverksamhet, folkhälsa, Våldsbejakande extremism, arbetet mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete. Tillsammans med kommunala förvaltningar, bolag, ordningsvakter och Polisen verkar vi för att samordna och skapa effektiva trygghetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten. Vi har en väl fungerande samverkan med samtliga aktörer i kommunen inklusive daglig samverkan med polisen på ett helt unikt sätt.
Trygg i Norrtälje kommun tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom föreläsningar, workshops, riskanalyser, rådgivning och vägledning.

 

Anställningsform

Heltid, vikariat till den 30/6-2021, med möjlighet till tillsvidareanställning.

Tillträde enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2020-10-02

Sista ansökningsdag:

2020-11-23

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Trygghetssamordnare

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Chef Trygg i Norrtälje kommun

Marita Bertilsson, Marita.bertilsson@norrtalje.se, 0176-715 58

Skyddsombud Vision

Bo Hammerin, bo.hammerin@norrtalje.se

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten