Fler bilder från Norrtälje

Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer om cookies.  

Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trygghets- och säkerhetsdirektör

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Trygghets- och säkerhetsdirektör

Om tjänsten

Vi söker en trygghets- och säkerhetsdirektör till kommunen som ska hjälpa oss att utveckla och stärka vårt strategiska och operativa arbete med trygghets- och säkerhetsfrågor. Trygghets- och säkerhetsfrågorna ligger högt på såväl politikens som våra invånares agenda. Trygghets- och säkerhetskontoret ligger under Kommunstyrelsen och ansvarar för räddningstjänsten, säkerhet och krisberedskap samt Trygg i Norrtälje kommun. Inom kontoret arbetar ca 150 personer.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Arbetsbeskrivning

Du har en strategisk roll i kommunen. Du kommer att ansvara för framdrift och stöd för kommunens samlade arbete med trygghets- och säkerhetsfrågor. Trygghets- och säkerhetsdirektören förväntas kunna vara räddningschef för Norrtälje kommun.

Du kommer att arbeta operativt med verksamheterna för att säkerställa att kommunen följer lagar och förordningar inom området trygghet och säkerhet. Du ska tillsammans med verksamheten tillse att de uppsatta mål som finns inom området nås och att Norrtälje kommun fortsätter sin positiva utveckling mot att bli Sveriges tryggaste kommun 2030.

Norrtälje kommun är en del av Samverkan Stockholms region där du har en viktig roll att fylla som stöd till kommundirektören. Trygghets- och säkerhetskontoret består av 3 avdelningar och en stab. Du kommer att ha personalansvar för de avdelningscheferna och stabschefen. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

 

Kvalifikationer

  • Brandingenjörsexamen med påbyggnadsutbildning i räddningstjänst eller motsvarande.
  • Flerårig chefserfarenhet med ett dokumenterat gott ledarskap.
  • Erfarenhet av att leda chefer och specialister.
  • Erfarenhet av samverkansarbete/MBL samt erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och arbetsmiljöarbete.
  • Kvalificerad erfarenhet av verksamhetsstyrning/kvalitetsarbete inom offentlig verksamhet.
  • Dokumenterad erfarenhet av att driva utveckling och förändring på ett effektivt och inkluderande sätt.
  • Behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.
  • Meriterande att kunna ingå i Räddningsregion mitts chefsberedskap.

För att lyckas i rollen är du en närvarande, lyhörd och kommunikativ chef. Då rollen är både operativ och strategisk är du en problemlösare och har en förmåga att sätta dig in i en mängd olika frågor och har en god pedagogisk förmåga att förklara gällande regelverk. Du har en god samarbetsförmåga och stödjer andra för att nå gemensamt uppsatta mål. För att passa i rollen ser vi att du är en ledare med förmåga att delegera, motivera och samordna andra. Du har ett coachande förhållningssätt och tror på att ta tillvara dina medarbetares kunskaper och ambitioner och på så vis främjar dina medarbetares utveckling.

Om du har frågor är du mycket välkommen att kontakta oss!

 

 

Anställningsform

Heltid; tillsvidareanställning.

Tillträde datum

Enligt ök.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden löpt ut. 

Publicerat:

2021-02-04

Sista ansökningsdag:

2021-03-25

Typ:

Säkerhetsarbete

Tjänst:

Övrig säkerhetspersonal

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Kommundirektör

Anette Madsen, anette.madsen@norrtalje.se, 073-558 22 23

HR-direktör

Charlotta Tillbom, charlotta.rydgren-tillbom@norrtalje.se, 0176-71394

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Facklig representant, Ledarna

Knut Nygaard, knut.nyygard@norrtalje.se, 0176-71936

Facklig representant Ledarna

Carin Dahlqvist, carin.dahlqvist@norrtalje.se, 0709929788

Facklig representant Kommunal

Andreas Lindstedt, andreas.lindstedt@norrtalje.se

Facklig representant, Akademikerförbunden

Jannica Lindén, jannica.linden@norrtalje.se, 0176-71787

Om Norrtälje kommun


Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Sök tjänsten