Fler bilder från Norrtälje
Gå till innehåll Hoppa till navigeringen Gå till nyhetsarkiv Gå till söksida Gå till kontaktsida

Use Google to translate the website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Trafikingenjör till Norrtälje kommun

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Trafikingenjör till Norrtälje kommun

 

Om tjänsten

Vi söker en Trafikingenjör med placering på Gatu- och Parkavdelningen som ingår i Tekniska kontoret.

Gatu- och Parkavdelningen arbetar för att kunna erbjuda attraktiva, trygga och hållbara miljöer som stimulerar till vistelse och aktivitet genom det uppdrag vi har som väghållningsmyndighet och förvaltare av kommunens gator/vägar, parker och torg. Den tillväxttakt Norrtälje kommun planerar för, kräver såväl ny- som ombyggnationer av det offentliga rummet för att skapa förutsättningar för goda livs- och boendemiljöer i hela kommunen.

 

Arbetsbeskrivning

Trafikingenjörens arbetsuppgifter är omväxlande som rådgivande specialist för hela Norrtälje kommun samtidigt som man är en del av gatu-/parks förvaltning och parallellt bedriver trafikutredningar och upprätthåller statistik mm. Tjänsten är fördelad på kontorsstjänst och arbete i fält med  bl. a tillsyn, besiktningar och utredningar på gatu-trafiknätet. 

Tonvikten kommer att ligga på följande arbetsuppgifter:

 • Besvara synpunkter/ärenden gällande trafik till myndigheter, invånare och företagare
 • Handläggning av Lokala Trafikföreskrifter
 • Handläggning av transporttillstånd, TA-planer och flyttning av fordon
 • Förvaltning av trafikanordningar, vägmärken och trafiklinjemålning etc.
 • Parkeringsövervakning
 • Rådgivande gällande gatuutformning, trafiktekniska lösningar
 • Trafikutredningar; till exempel prognoser, tillgänglighet, utrymmeskrav
 • Trafiksäkerhetsfrågor
 • Utveckla tekniska lösningar för trafikanter

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med kunskaper i Trafiklagstiftning och erfarenhet inom arbetsområdet. Vidare har du ett stort intresse och engagemang för trafiksäkerhetsfrågor. Vi ställer krav på en god förmåga att samarbeta internt och samspela med kommunens övriga förvaltningar, politiker och externa intressenter, förståelse för olika krav för olika trafikanter och förmågan för fungerande detaljlösningar som fungerar för alla trafikslag. Vidare behöver du behärska det svenska språket såväl i tal som skrift. Körkort B är också ett krav. 

Det är meriterande om du har arbetat i kommunal verksamhet tidigare och har erfarenhet av plan- och bygglagstiftning. Det är även mediterande om du har GIS och CAD kunskaper samt är utbildad Civilingenjör, trafikplanerare eller samhällsplanerare.

 

Om arbetsplatsen

Gatu- och Parkavdelningen ansvarar för allmänna platser inom tätorterna Norrtälje stad, Rimbo och Hallstavik samhälle för byggande av nya anläggningar, drift och underhåll av kommunens gator, gång‐ och cykelvägar, parker och skogar, liksom trafiksäkerhetsarbete ingår i avdelningens ansvarsområde. Du kommer att vara en av drygt ca 20 stycken medarbetare.

 

Så tycker en av våra medarbetare 

”Arbetet som trafikingenjör på gatu- och parkavdelningen är väldigt varierande och utvecklande. Alla dagar är olika. På avdelningen hjälper vi varandra och har kul ihop”

– Markus Walestrand, trafikingenjör

 

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

 

Tillträde enligt överenskommelse

Anställningsform

Tillsvidare, heltid

 

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2022-11-28

Sista ansökningsdag:

2023-01-07

Typ:

Tekniskt arbete

Tjänst:

Ingenjör inom väg och anläggning

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

bitr. Gatu-/parkchef

Tom Johansson, tom.johansson@norrtalje.se, 0176-712 41

Facklig företrädare Vision

Kenneth Andersson, kenneth.andersson@norrtalje.se, 0176-71650

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.
 • Se en film om hur det är att bo i Norrtälje kommun. https://www.youtube.com/watch?v=EFbsYquBZyY
 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.
 • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.
 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision
 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.
 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.
 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.
 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

  Sök tjänsten